Nie sme 5m dadov karfiol, brokula, avokado, pashkanat, batat i obicen kompir, tikvica i tikva...za spanakj mislam rano vi e. Taka mi kaza pedijatarkata da go izbegnuvame do 6m a i tuka citav pokasno go davaat
Од кога можам да давам кисело млеко? Како да ве читав дека е од 7 или грешам? За доручек или за ручек, или може и така и така?
Од 7. Јас го давам и за доручек и за ручек и за вечера. А јогурт па само за доручек и вечера давам. Појма неам зашто, така ми се увртело во глава
Од која фирма даваш? Мене на бучен козјак ми се најубави сите производи, само да не му е кисело на него.
Почнав и јас Бучен ама ги нејќеше, кисели и беа. Битолски сега зимам се само ради неа, ги бендисува поблаги се, лапа без проблем.
Мене педијатарот ми рече да не воведувам се посебно. Значи ако давам само кисело млеко, дс рачунам дека се воведени и јогурт и павлака. Прв ден и дадов 2-3 лажички кис млеко, втор и дадов малку повеќе јогурт, трет една голема лажица павлака, и си ги рачунав сите три за воведени.
Моево не сака компир за жива глава. Некогаш батат ќе и подметнам ама пак тешко оди. А колкубе доволно леќа за еден оброк? Лажица, две?
Мајки, Дали воведувањето на намирници е "подобро" да се прави со готови кашички, или со свежи, дома направени. Вие како правевте?! Знам дека е патлиџанот е за многу поголемки дечиња, но ме интересира од кога од прилика се воведува? Исто и за пиперката кажете ми плис. Спремаме една фолијка за синко, па правам распоред и планови
Јас лично од купечки давав не ми се шлака за три лажички цела кујна. Но секој како си сака. Ама брзо ние почнавме со цел оброк па на брзо почнав и да му правам. Пиперка од 7 може мислам, патлиџан од 8.
Јас давам и така и така зависи како сум со време и она со трпение. Вчера тиквица и варев па блендирав денес тиква и компир дадов купечка каша на хип. Ама кога ги пробуваше првично ови вкусови давав направено.