Dobro osven sliva krusa jabolka morkov paskanat tikva brokula kompir banana praska karfiol sto drugo mozam da dadam na 5 mesecno bebe
Дајте некоја идеја за вечера. Се исто и вртам, палента со кис млеко, просо со павлака, онаа на холе со ад и таа просо...ич немам идеи за вечера. Ориз некако можам да уклопам за вечера? Бисквити некои кога се воведуваат? Уште немам воведено глутен.
Мајки здраво Додека јас да направам кашичка бебана се одра од плачење зш е сама и еве на цице ќе заспие. Сега прашањето ми е што со кашичката (јаболче и крувче)? Дали фрлам дали може у фрижидер у кујна кај што не е топло да седи и колку? Фала ви
Паметно да ти кажам. И јас сакав така ама педијатарот ми свика никако глутен па ај до 8 ќе почекам. Има во гризот. Јас со детево научив што има што нема, не ни знаев дека се воведува посебно.
Ние сме во четврток 8 месеци , нема реакција до сега Секој си одлучува за своето дете, жолчка на полни 8 месеци ќе дадам
Фала ви. Ова ми се дешава 3 пат и секој пат фрлам од што ми е шубе ама вака испаѓа за едно нејзино јадење мене 2 пати спремање
Обичен гриз не ми сака, исто и инстант гриз на холе не ми сака. Спелтин гриз е инстант или треба да се вари? Ако не на крај ќе земам оризов инстант.
https://malabebavelikigurman.com/?s=Vecera На инста профилот има многу повеќе идеи за вечера. Од таму модифицирам со тоа што имам воведено. Тоа што не јаде ништо е друг муабет
Моето појадок и вечера си јаде без проблем ама ручек никако , се молиме .. давам путер и џабе Како се справувате вие?
Ист е, само што е од спелта која е еден вид на пченица. Добар е за воведување на глутен затоа што има помалку глутен отколку обичниот гриз.