Majki nie konecno ke pocnuvame so ovosjata, rece pedijatarkata za pocetok banana jabolka i krusa...kombinacii od tie da pravam i naredni 10 dena toa da bide samo vovedeno. Prasanjeto mi e dali jabolkata ja varite prvo? Bananata sveza se dava? Ima nekoja sorta na jabolka preporacliva ili bilo koja moze? Krusata isto se vari? Ajde mamicki pomagajte i da odam da ispazaram za utre...inaku prasav za griz, kinoa, oriz mi rece ne!!! Si napreduvala taman sprema vozrasta ai ja sledela linijata nemalo zosto zitarki da davam! Da sum vovela zelencucite i ovosjata ovie 2 meseci pa od 6ti mesec da pocneme zitarki...skroz razlicno od kaj nas ama toa e, ke slusam pa ke vidime do kade ke stignam.
Како гриз? И ако може слика од тој што е истиот? Да земам , треба веќе спелта да воведам а незнам од каде и како изгледа
Па добро, и јас пред 6 мес не дадов житарки, мислам дека е таман тоа што ти рекла др. Иначе било каква јаболка, имам и жолта и црвена давано (делишес), само моите не се прскани, домашни се. И јаболката за брзо се вари, крушката малку потешко. Банана свежа, испасирана.
За прв пат дадов урда, екстра е. Баш е млечна и не е сува. Од локална месара. Ги има на фб Млеко од нашата фарма. може да ги видите локациите.
Кексолино/фрутолино од кога давате? И дали за доручек/вечера? Се мислам дали да земам? Содржат плус шеќери?
Mnogu vi blagodaram, sekogas pomagate so sovet i ne ostavate taka nekoj da prasa a da ne dobie odgovor sekoja cest! Zemav jabolka bio i banani imav doma ne se prezeleni ne se ni potemneti onaka se bas ok se nadevam ke bide dobro utre ke i dadam jabolka i banana pa se nadevam ke i se dopadne.
Ajjj pak ke ja utnev znaci...ne bre ovaa pedijatarkata nasha tuka neznam shto i e. Ja prasav mi vika kombinirano meshaj i se taka 10 dena, jas taka ke napravev za da i bide poslatko...togas da idam 3 dena banana 3 jabolka 3 kruska pa posle toa da mesham? I dali nesto drugo da dodadam? Se nadevam ke i se dopadne, bananata e ubava ama vareno jabolko kakvo e poima nemam. Blagodaram majka!
Првото што ќе го воведеш мора само едно, пример 3 дена јаболка. Па после ако воведуваш банана, можеш да ја мешаш со јаболка. Ама 3 дена да биде само бананата нова намирница. Па ако даваш следно круша, можеш еден ден само круша, па еден со јаболка, еден со банана
Тие конкретно двете содржат. Само чоколино има без шеќер сега поново им е. Јас никогаш не сум давала од нив.
Како не пишува состав не разбирам. Кексолино (не се гледа цел состав таква е сликата) има и шеќер и емуглатори и кој знае што уште во остатокот Фрутолино Чоколино без шеќер