Kakvo kiselo mleko i jogurt davate na bebe, za urda znam , zemav od Kam taa vo kance sto e. I sto e najdobro da proba prvo od mlecni?
Pa valjda so palenta odi jogurt,ili pak so nekoe ovosje,taka ke mu dojdi kako ovosem jogurt.Jas taka planiram da mu go kombiniram jogurtot zdravje. A kinoa dade li ili uste ne si ?
Со јаболко му ја подметнувам. Повеќе на јаболко, па така не му се осеќа многу и ја јаде. Со кисело млеко не сака да ја јаде, едвај со молење може малце да касне.
Jas najcesto mu ja davam so slova,banana,kruska.. mojot pa se jade ama najmnogu se mrshti od jabolko,ne go saka ic haha
Ее фала ти, ќе пробам и така нареден пат. Овоа само палентата не ја сака (ама искрено и мене ич не ми е убава), а да е нешто друго и репете бара, особено брокула.
Ne e ubava ic palentata jas nikogas ne sum mu dala cista da ja jadi celo vreme so ovosje mu ja mesam, ama toj poveke si saka zelencuk,ovosnite kashi gi jadi ama posporo pa ke se mrshti malku,dodeka zelencukovite za 1min se ke izedi hahha I kajsija mu stavam isto vo palentata ja jadi .
Нас денес на контрола ни рекоа да почнеме со трет оброк.(вечера).И да давам се месо,жолчка,млечни,глутен.Во недела 7 месеци ке полни.Да почекам само за мед ,белка и јагоди.
Почни до тие најмалите од хип, ги има морков,компир со морков,јаболко,крушка, па ќе видиш што ќе ти јаде па понатака ќе правиш. Јас немам рачун да купувам мојава јаде све и јаде. Нема пронување кај неа. Денес го проба карфиолот цела тегличка