Може имаш прочитано и предходно дека можеш да мешаш и овошје во зеленчуковата. Некој омилен вкус. Тоа мене и педијатарот ми кажа кога почнувавме ама не сме искомбинирале . Кај мене е обратно. Во принцип се сака ама повеќе се "притресува" на неутрални или кисели вкусови.
Можеш половина јаболче, тиква или батат да ставаш во ручекот. Мојава на почетокот само така јадеше. Откако и воведов лук и кромид повеќе ги сака зеленчуковите отколку овошните. Понекогаш и давам плус јогурт или кисело млеко и мешам. Пример едно лажиче зеленчук едно јогурт
Фала ви многу @Bubi*2 , му ставив јаболко и конечно го изеде ручекот Требаше порано да прашам , секој ручек го фрлав Предлози за вечера освен просо овес гриз што друго да давам?? Може ли обичен гриз со сливи/вишни и јогурт да давам за вечера? 1/4 Жолчка за прв пат со што да комбинирам?
Жолчката можеш со малку банана, или павлака или со јогурт да бидеш сигурна дека ќе ја изеде, а после терајте со оброк стандард
Мамички дали спелтата ја воведовте како глутенска намирница? Читав, не дочитав ко што треба, дека содржи глутен ама не како другите глутенски житарки. Па нешто се побркав со мисливе
Да се пријавам, вчера почнавме со вкусови, не можевме да дочекаме. Утрото и даде татко и неколку лажички кашичка од јаболко, се утепа од шматање Сабајлево пак и дадов малце па да ја залажам и неколку пати празни лажички лижеше. Многу се улета некако.
Jas od start ne davam po 3 dena poso alergeni sekako ne davav na pocetokot. Posle koa ke pocne da jade poveke kolicina nemas potreba posto poveke ke izede i odma ke se vidi reakcija ako ima. Na pocetokot moze da ti promakne posto 2-3 lazicki,neso ke plukne i nema dovolno za reakcija. Ako izede celo tegle od neso jasno e dali ima ili nema alergija. Mojata si igrase so lindor bomboni i ko sto ja grizela opakovkata i liznala enso odma se vcrveni cela faca crvena i bese....dadovme sirupce projde