Па првите две недели јас ништо друго не давав, жолчката може да даде задоцнета реакција па нема да знаеш од што е, после првите две недели можеш нешто полесно.
Многу е месец дена да отиде само на жолчка воведување. Јас воведував 1/4 жолчка, ден пауза, 1/2 жолчка, ден пауза и цела жолчка. Немаме историја на алергии на храна и ок се покажа. Од претпазливост можеш и од 1/8 да почнеш. Во деновите пауза не нудев ништо ново.
Женски ми треба малку помош. На малато почнав да и давам да пробува вкусови, за брзо ќе наполни 5м. Иначе на ексклузивно доење е. Е сега ич не разбирам откако ќе ги проба вкусовите, како се воведува прв оброк, пример доручек за замена на утринскиот подој?
Здраво, дали некоја од вас користи готвач на пареа да ми каже дали може во него да се приготвува месо и колку време се прави? Купив готвач пишува за месо 30мин дека треба да работи ама ми е чудно дека кога го варам по 2 саати се вари
До сега на пареа имам готвено само мисиркино месо. Го цепкам на помали парчиња и го ставам заедно со зеленчукот. За 40мин е готово.
Izgleda samo kaj nas kasickata ne zamenuva mlekce...koga pie mleko pr 100-130ml posle 1h-1.5h si zaspiva a koga jade kasicka ke izede 100-120gr i nema sansi da zaspie, po 1h mora da ispie 120ml mleko pa posle da zaspie. Eve veke 2 meseci jademe kasicka ne se slucilo da e toa obrok i da zaspie mora mleko pa shto saka neka bide...
Mojata e 9 meseci,duri sega kasicka pocna da i zamenuva obrok.Site se taka na pocetok ne grizi se.Naviknati se na mlekce
Aaaaaa dobro e deka nikade ne sum sretnala da pisuvaat majki deka pijat mleko posle kasicka site pisuvaat obrok, obrok zamena za mleko i obrok i si rekov jas do nas ke e! Samo nas ne ni zamenuva mleko toj obrok hahahah ama shtom i drugite taka znaci ok e. Blagodaram
Јас на 60 минути го ставам телешко, сварено е супер и ептен е сочно. 30 малку ми делува ама не сум ни пробала
И кај нас беше така, ама сега сфатив оти е жеден после кашичката и уствари му се пие млеко оти е жеден, а не гладен. Давај му вода после оброците за да се научи дека може да ја задоволи жедта и со вода/чај, а не со млеко.