Не би мрзнела авокадо, ќе потемни ако го смрзнеш. Подобро цели остави ги во фрижидер, ако сакаш подолго да стојат во сад со вакум. Инаку буквално јас со се го комбинирам и со зеленчук и со овошје секако го јаде.
Јас го мрзнам авокадо и не ми потемнува, со се може да се комбинира освен со месо, маслиново и јајца.
Кога почнавте со овие со риба каши на хип? Дали се соодветни за возраст од 12 мес? Има ли големи парчиња во кашава ? :/
Оваа конкретно не ја имаме пробано, има една исто со тестенини и бела риба, има парчиња внатре ама моево ја јаде без проблем...14+++ сме...а научено е на убаво блендирани каши
На 9 месеци дадов риба и давав и од овие каши. Исто има и каша на Hipp со тестенини и моцарела и во неа има мали парченца. Моето без проблем ги јадеше но од старт е на пасирана храна.
Абе тестенини и храна со парчиња имам од дамна воведено. Му имам дадено и каша со лосос (добро ја прифати). Мене ме интересираше за рибиве со парчиња на хипп. Сепак би почекала уште 2 3 месеци за воведување. :/
Не. Никогаш не сум ја вадела. А и на ниту еден од профилите за дохрана кои ги следам нема препорака да се вади лушпата од грашок. Ама ако бебе повеќе ти го јаде без лушпа, можеш и да ја вадиш. Јас замрзнувам пасирано авокадо. Никогаш ми нема потемнето така. Во однос на комбинации не можам да ти помогнам затоа што и моето бебе го јаде само со јаболко и банана. Инаку, ти пишала веќе една мама погоре, затоа што е со неутрален вкус се комбинира со се' освен со маслиново, месо/риба и јајца.
Sakam da mu vovedam meso na bebe, pa sakam da prasam ,okej li e za proba da mu dadam od kasite na Holle sto se so meso dodeka probuva samo 3 dena , a potoa sekako ke mu kupuvam od mesara? I ako e okej ,po kolku lazicki da davam i dali 3 dena da davam kako i ostanatite namirnici sto se davat zanprv pat?
Da,znam deka tri pati nedelno se dava ,no prasanjeto mi bese dali za pocetok moze da dadam od kashite so meso sto se za proba ,posto prv pat ke vovedam meso zatoa,i dali isto za da se vidi dali ke pojavi alergija 3 dena da davam po malku.
Јас би те советувала да почекаш малце за месарите, додека не се навикне бебето на месо. Сепак во кашички те има убави комбинации на месо со секаков зеленчук.
Da, toa mi bese i prasanjeto..I jas sakam da davam prvo od kashite so meso , a podpcna od mesara da zemam dodeka da se navikne na meso deteto. Ti blagodaram na odgovorot
Холе има преубава каша со пилешко чисто месо . Се додава во пилешкото и друга зеленчукова каша. Фантазии за бебе.. Со таа можеш да почнеш.
Месо се воведува преку еден ден, значи денес даваш, па ден пауза, третиот ден даваш пак месо, четвртиот пауза и петтиот ден пак месо. Во деновите пауза не даваш ништо ново. Количината зголемувај ја постепено. Првиот ден од воведување може да дадеш само малку од водичката во која се варело месото, а и не мора ( јас го прескокнав овој чекор и од првиот ден дадов директно малку месо на бебе).
Во рок од колку дена треба да се искористи пилешкото на холле? На хип земав пилешка. Гледам во составот има домати. А домат немам воведено. Дали вака ќе се смета за воведен домат. И дали е алерген?
Алерген е...јас имав многу страв од него, го дадов дури на 14 месеци и 3 дена со жар газе бевме Во оваа каша парчињата се од тестенините а не од рибата
И јас кога ја дадов таа од домат и се направи осип на газето едвај и помина некаде на 9 месеци ја дадов.