Не дека е нешто некој алерген, но доматот делува слично како цитрусните овошја. Ако нема атопичен дерматит на 11-12 месеци, но ако има може и на 18-24 месеци да прави проблем.
Zdravo Mozebi temava ne e soodvetna za tuka ama sigurno kje mi pomogne nekoj Od prvi pocnuvam na rabota bebeto za sega mi jade samo dva obroci i cica, sekogas mu gi spremam kasickite taze a sega koga kje trgna na rabota nema da mozam pa neznam dali moze eden den unapred i kako da se cuvaat kolku moze da stojat vo frizider ili da gi zamrznam? I koga kje pocnam bebeto kje ima 9 meseci planiram da mu davaat ad dodeka sum na rabota ama neznam koja kolicina na taa vozrast treba da ja pie i isto da kazam deka odam vo dve smenii i mi strav deka se kje bide izmesano ako ima nekoj vakvo iskustvo da me posovetuva kako da se organiziram. Fala unapred. Iii ustr nesto suvi slivi i kajsii od koi koristite i kade gi zemate?
Доматот дава најчесто реакција во пеленска регија...сега мене ми е стравот во коски и не давам до на лето кога ќе излезат домашните
Јас домат и дадов на 11м ама ми покажа реакција на пеленска регија и престанав да давам. Сега се 15+++ сеуште и немам дадено, бидејки имаат атопичен дерматит.
Jas planiram da mu dadam od Holle kashi samo meso sto ima ,primer pilesko, okej e so pilesko da pocnam ? Pa dodeka da probuvame so kasi da teram , a podocna da si zemam od mesari meso?
Никако само таа пилешката на холе без друга. Измешај во неа и една зеленчукова Не се јаде самостојно.
Znam deka treba da izmesam so zelencuk,no dali e taa velam vo red kasha, a jas sekako cista nema da mu ja dadam tuku ke ja jadi vo kombinacija so zelencuk.
А зошто ви е страв да давате месо свежо донесено во месара а не ви е страв да давате месо седено во тегла на сонце со месеци?
Еве мене искрено ми е страв јас што јадам месо од месара не па за бебе ако се работи. Прво не знам со што е рането телето пример, потоа знам од човек што има работено дека кога ќе остари месото и притоа потемни ставаат винобран за да изгледа свежо и црвено. Да имам некој лично да познавам да одгледува да, вака и јас не сум сигурна што давам. Од кашичка кога е органска барем знам дека нема хемикалии. И јас размислував така се додека не и се појави атопичен дерматит на ќерка ми како бебе, прво од тоа што јадев јас додека ја доев, потоа и таа што јадеше. И тоа реагираше на конзерванси и пестициди што значи реагираше буквално од се, не можеше ништо друго освен органски каши да јади или евентуално минимално некои работи што насадија моите за неа. Тогаш сфатив колку всушност отрови внесуваме и го сменав целиот поглед кон тоа што значи здрава храна.
Слабо верувам во ‘органски каши’ на нашиот пазар.Од цела тегла Хип,месо има само 10%.Остатокот се сведува на ориз и морков
Веќе на сите кашички толкави букви ORGANIC. Абе важи! Кој што сака си става и никој тоа не го контролира
Јас верувам 100%. Гледав со свои очи како реагира. Еве пример Хип и Бебивита се ист производител со тоа што Бебивита не се органски. Намерно зедов Бебивита кога ќерка ми беше 1 година и од неколку лажички се нафрли. Овошје купено и сварено само да го допреше се правеше лом не па да го јади. И не зборувам за обично нафрлување, се правеше цела со рани кои и со кортико тешко се затвараја. А дека има малку месо во нив знам, ама еве конкретно јас немав избор. Ама битно тогаш научив дека органска кашичка макар и имала 1% месо е поздрава од било што купено од непознат производител.
Истово се прашував и јас ама не ми се почнуваше дискусијава. Једино пилешко и дадов на Холе колку да проба, ептен хормони во стек дека има. Инаку си лапка без проблем бејби биф и мисиркино од Тинекс. Свежо е, супер е, ние јадеме од таму месо, и она си јаде. Ова за месово во тегли скроз делиме мислење. Значи на се има органско залепено. Важи дека се е органско.
А другите од кога давате домат? Во готовата каша што ја дадов вчера во составот имаше домат, пишува од 5м, тој има 7++, сега за сега нема реакција.
Јас на 7м мислам дека дадов домашен домат и немаше реакција. До сега реакција има појавено само од модар патлиџан на втор ден.
А зошто не со месо, јајца и маслиново? Јас и така го давам , никаде не можам да најдам причина зошто не. Најубавите омлети се со авокадо комбинација, гвакамоле се прави авокадо и маслиново. Ме интересира од кои причини не го комбинирате?