Јас видов кај mala_beba_veliki_gurman дека не треба са се меша со месо, јајца и маслиново. Ама тоа е за бебиња, инаку за возрасни може. Премногу маснотии се
Mene ne mi e voopsto strav od meso od mesari,naprotiv, jas sekako ke mu kupuvam svezo meso i ke mu oravam,no sega poradi toa sto prv pat ke mu vovedam i ke mu davam po 2 3 lazicki kolku da proba sakav kasa da mu dadam da ne varam meso za tolku malku. Inaku sekako deka ke zemam od mesara i ke mu pravam ,nema da davam ponatamu kasi.
Земи поголема количина, подели го на парчиња, свари ги и замрзни со водичката во која се варело месото. Ќе вадиш по потреба и ќе мешаш со зеленчук.
Прво користев од готови каши, кога најдов домашно давав такво а сега после 12-13месеџи давам Perutnina natur premium. Многу почесто давам мисиркино, телешко и риба отколку пилешко.
Fala ti mnogu na odgovorot. Nie sme 7+++ pa za pocetok i jas ke dadam od kasa dodeka najdam domasno . A misirkino moze da davam sega na ovaa vozrast taka? Ima vo mesari Misirkino ,ne sum videla dosega kaj nas vo grad kaj so ziveam ..
Тоа да дека е помасно , ама не забележувам дека и смета и ептен ги бендисува тие комбинации. Фала во секој случај.
Можеш мисиркино. Јас прво телешко и мисиркино воведов, па после пилешко. Инаку мисиркино земам од поголемите маркети, свежо во тацна на Vindija.
Поради омега мастите што ги има и во авокадо и во маслиново, инаку се водам според програмот на мала беба велики гурман.
Некои каши можат да стојат во фриз, некои не можат, зависи. Пиело бебето ад до сега? Ако не пиело, тешко дека ќе ти пропое на 9 мес. Мојава е 8, од 4 мес и го нудам, нејќе да го помириса. Ако идеш 2 смени, јас би те советувала и вечера да му воведеш.
Јас дадов гриз за воведување глутен. После и дадов мулти греин на хип, сите ги има внатре. Посебно не планирам да воведувам зашто нема никогаш да јаде како оброк јачмен и рж и спелта и сл.
Можам ли да му направам некакви палачинки со банана и житарка на хип на пр? Или да почекам прво да воведам јајце, па после со банама и јајце да му правам?
Кога немав воведено уште ни жолчка, ни јајце правев палачинки од банана, овес и вода за да ја добијам потребната густина.
Мајки 9 месеци сме, на почетокот си јадеше убаво ама сега едвај 5 лажички јаде. Насабајле кога ќе стане пие млеко па после 3 саати и давам каша. И ние кога ручаме тогаш и на нејзе и давам и пак 5-6 лажички. Совет?
Што ужинка давате обично? За 2 нед сум на работа, ќе треба ужинка меѓу доручек и ручек. Педијатаров ми рече овошка некоја. Некој друг предлог?