Luge,ova moe dete osven kasi od ovosje nesaka nisto drugo.probav so kompir,morkov,tikva,pilesko,telesko,ma jok,place nesaka ni usta da otvori.e kako ke se nauci koga nesaka da go goltne da proba?strav me fakja...mozebi zgresiv sto porano ne pocnav so vksovi
Јас немам таков проблем, мојата не бира зеленчук или овошје, ама овие три четири дена не сака да јаде. И од толку лакомо бебе сега се смени преку ноќ. Се надевам дека конечно ќе ѕирне некое запче. Си пробала ли во зеленчуковите да маскираш со некое овошје, на пример со јаболко.
Времето на давање на дохрана воопшто не е пресудно за тоа дали детето ќе сака нешто или не. Исто така и давањето прво зеленчук па после овошје. Јас мислам сѐ си е до детето. И со време ќе си помине.
Jas ne pocnav mnogu rano, pa bebe krka sto da ti kazam, koga kje napraam nekoja kasa zelencukova bez vkus gadna vikam zar kje go jade ova cudo i ja krka posle, zinuva usta za se i meso ubavo mi prifati i toa ne mn blendirano. Lukce, kromidce stavas? Mn se poubavi kasite so toa, a batat (sladok kompir) saka?
Јас земем органска од продавница за здрава храна. Иначе мнг убаво иде со рендан морков во варењето и урда за солена варијанта. За блага варијанта убаво иде со круша исто така рендана во варењето. Ова со рендањето за поголеми бебиња
http://forum.femina.mk/members/pilenka.79377/ јас случајно одејќи во Злокуќани на гости налетав во селото бардовци на домаќинства што продаваат јајца домашни. Пишува пред дворот дека продаваат јајца. е сега тоа најчесто се баба и дедо кои немаат секогаш па треба да се договориш кога да одиш да ти чуиваат и има по 5-6 само. По 10 ден јајце. Иначе има на пазар жени што продваат но мене ми е шубе.
Lukce i kromidce seuste nemam staveno ama ke probam i taka,sladok kompir uste nesum dala,ama eve me potseti,mada nemise veruva deka ke jade,samo se frla,izgleda do deteto si e,po blagoto ke bide
Види пробај стави малку путер. Имаш несолен на пример на Пресидент. Мада јас знаев и солен осоговски да ставам,по една трошка.
Ние го завршуваме 5тиот месец и влеваме во 6ти. Омилени и се комбинациите компир-морков-пашканат, јаболко-банана-круша, а и сливата и тиквата супер ги прифати. Прочитав дека амарант, киноа и просо се од цел 6ти месец, сега дека можеме ориз. Треба да обрнам на нешто посебно внимание при купување на оризот? Од дм планирам да зедам некој. Авокадо смеам сега? Нешто друго кое би можела да воведам?
Мајки син ми е 12 месеци, сакам да му воведам тестенини со јајца е сега дали можам да дадам јуфки домашни? Исто како да ја воведам белката? Од кога да почнеме со цитрусно овошје? Пред некој ден му имам дадено мандарина и мн ја сака. Исто и за мед од кога почнавте и по колку? Јас му дадов само на крајчето од лажичето, сакам да почнам да му давам во комбинции имам наш домашен 100% природен.
So cicanjeto nemavme problemi ama sega ke mi naplati i za togas.probav denes kompir so kromidce i malku prsnav parmigano.abe samo ke lizne da vide sto e i nesaka i nesaka.ostanuva da probam uste oris i kombinacija kompir so morkov ama gjabe gubenje vreme i zivci..zedov edno mleko za 6+,mozeli da i dadam so biskvit,i toj e od tie bebeskite?bara jadenje,pisti,cicanjeto ne i stasuva veke a od ovde pa maani naoga..a edvaj cekav da projade mislev polesno ke mi bide.ohooo..od ovosje kolku pati na den davate,zarem samo ovosje da davam,e stvarno neznam veke kako?.
Nie sme sedum plus pa ni ovosje ni niesto. Zosto stavas zacin?Probaj samo so maslinovo maslo dve tri kapki.ako ti jade ovosje zasega,davaj ovosje. So tek na vreme ke zasakaat i toa valjda.
Бела ако сте 6 месеци(не полни 7) тогаш премногу брзо воведуваш намирници и мн ворсираш.Ја буниш со вкусови а даваш продукти несоодветни за возраста. Ни кромид ни лук,ни бисквити(ако се глутенски) не се даваат пред 7 ми месец.Глутенот е 8 + Пробај два дена само банана,па само круша немој мн да и мешаш кога гледаш дека е бебе нејадач.И треба време да привикне А млеко какво?Ад си зела или обично тетрапак?
Aj probaj so tikvicka.moevo koga pocna so jadenje mn ja bendisa bananata pa taka i praev kombinacii za da mi jade.primer ke svarev orivce na tivko i so malku banana ke izedese se. Tikvica mozes isto so malku orivce morkovce i blitva.kompir ko kompir samo taka e bljak Isto imav kupeno na lobelo kasa od oriz i i pravev so banana, krusa jabolko
Joy,imam lista so recepti i dozvoleni produkti od pedijatarot sto mi go dade i po nego se vodam,nesum dala nisto sto ne e na listata,mlekoto ne e teteapak nego vo sisence nekoe bebesko na koe pisuva za prigotvuvanje na bebeski obroci.a biskvitite nese gluteinski i bes seker se,vnimavam na toa,i se vrtam ko muva vo krug sega,znam deka mozebi previse ja forsiram ama me faka panika bidejki pedijatarot rece da vovedam obrok koga ke napolni 6m.a taa nesaka nitu kako vkus da go proba.fala ti za sovetot,ajde ke probam malku da zabavam,da ne ja bombadiram so vkusovite,pa da vidime.znaci bidejki jade ovosni kasi,moze da i dadam neli,i spored tebe po kolku pati,jas i davam od malite.a za luk nemam na listata,kromid da,telesko pilesko tikvicka,parmigano,kompir morkov ,maslinovo,i zelka.od ovosjeto krusa,jabolka sliva i banana mislam.