Cela nedela davav pilesko meso za proba i nemase nikakva reakcija, denes pak mu davav i se bese okej, dali od utre smeam da pocnam da davam mlecni?
Додека е болен да не му воведувам ништо ново, нели? Малку паузиравме, последно пилешко му воведов од готова каша. Се спремав овие денови да му дадам јајце ама како ми се разболе мислам дека е најпаметно да одмара од нова храна.
Добро како се најдуваат бебињава сами што ги оставаат да јадат? Мојава лапна вечерата, па и дадов една бисквита да се вежба, па тоа ја врти, ја лиже, ја брка по хранилка, ја дроби, поише трошки направи доле, него што јадеше.
Мајки ние сме 5++ денес прв пат ќе почнаме со вкусови. Каква вода давате? Одма после оброк ли давате?
Zdravo majki od koj mesec pocnavte da voveduvate kiselo mleko pavlka i jogurt blagodaram na odgovorot ubava den
Јас ги дадов на 7 месеци (од 6м. почнавме со дохрана) Јана вода давам, најниско ниво на натриум има. Нуди постојано, нема посебно правило и онака во почеток повеќе ја плукаат него што пијат
Ајде наздравје да ви е мајка! Вода давам одма после оброк со лажичка не сака вода од шише. Ако не се напие му нудам пак во тек на денор. Обична вода ја превривам убаво и во шише стерилно ја оставам да се олади на собна температура.
Риба од кога почнавте да давате? Која риба ја земате за бебиња и дали земате свежа од рибарница или може и од замрзнатите?
Гледав мени во градинка без исклучок за доручек еден ден во неделата имаат чоколино, фрутолино или медолино. Тие се воведуваат? Што имаат во составот?
Јас не и воведов, ги оставив таму да и воведат, можеби мед требаше ама па колку мед има во тоа и дали воопшто има. Дома не и давам заш јас не ги сакам . Сега после година почнав по малку мед да и давам. Млеко само и воведов да проба тетрапак ама и тоа не и давам дома.
Јас воведов со готова кашичка. Инаку за бебе е најубаво свеж лосос или пастрмка, ама тоа со коските ми е ептен страшно. Ослиќ нема коски само средината ама тоа е риба што живее во нечисти води и не е за бебе, за разлика од лососот кој исклучиво бара чиста вода.
Како ги чистите флеките на алиштата од кашичките? Бебе јадеше каша со морков и кога кивна со устата полна лом ме направи Одма кога си дојдовме дома ја ставив блузата на перење ама не излезе