Мамички треба да воведеме мисиркино месо, па ако може да ми кажете од каде купувате мисиркино и дали за прв прв пат да дадам готова каша со мисиркино ?
Купив и го фрлив, немам намера да трошам време на дрцање со сапун. Ставаш од Омино директно на флека оставаш да покисне саат два собираш и во машина.
Ni jas ne gi vovedov neso posebno. Od se vo gradinka samo mleko i dadov da vidam kako ke reagira. Zelka mandza imaat na primer jas doma ne stignav toa da i dadam,isto i krastavici...nema gajle ke se adaptira
Gotovine od morkov mn tesko,treba epten odma da ja istretiras....probaj so vanish ama tesko odi. Jas ednas se namaciv i posluzavnikpt od hranilkata da go iscistam
Е сега баш се изнервирав, прв пат ја облеков блузата која ми баш значи па и нежна е.. ќе купам средство за флеки да пробам Инаку од готовите едвај и него го бришам, и ако се размачка по фацата цел ден е жолт после со крпа и топла вода го бришам едвај..
Hahah da zolt e i okolu usta i na gazeto koa ke se iskaka ne se brise bas....horor znaci a groto se so morkov
Majki bebe e 6m, dali moze da dadam borovinki? Gledam na gotovite kasicki hipp 6+ ima borovinki a i pedijatarkata mi rece pa bi sakala da dadam denes? Ako nekoja majka ima iskustvo molam za pomos, dali se varat prvo i so shto se kombiniraat? Blagodaram
Sakam da vovedam gluten, so sto da pocnam najprvo so griz ili so oves? I kakov griz i oves im davate na bebinjata?
Со гриз, овесот нема глутен. Гризот од било кој маркет, со бебе на сликата. Овес од тој што јас го користам за нас.
Боровинките од 8 месеци се мислам.. можеш свежи или малку остави ги да се поварат некоја минута во вода па блендирај Според новите препораки од 6 може, ама пред боровинките има многу работи што да пробате па таман ќе направи 8 месеци.
Мама да не си се помешала со пангата. Ослиќ е морска риба, од каде инфо дека живее во нечисти води. Не сум сретнала таква информација. Прва риба за бебе треба да е бела риба (пастрмка најчесто ама нема утка ни со Ослиќ). Лососот се дава малку подоцна.
Јас давам од кај 8 месеци свежи. Комбинирам со било кое овошје. Е тапа се после каките , трошки се, не можеш да ги добришеш
Не сум се помешала со панга. Панга последна риба да е не би ја јадела јас а не па на бебе. Лососот исклучиво бара чиста вода, не може да преживи во загадени/нечисти за разлика од ослиќ што не му смета. Нема причина зошто подоцна да се дава лосос на бебе, да треба во помали количини, но може да се дава.