Мојава за 10 дена и ужинка една ќе лапа. Почнувам на работа нема веќе цицање меѓу доручек и ручек. АД секако нејќе да види, освен замаскирано
Мами ако денес ја отворам кашичката (купечка), може ли да стои во фрижидер до утредента? Бидејки уште сме на вкусови и не ја јадеме цела, или да фрлам одма?
Може ама во тој случај не давај на бебе директно од теглата, туку оддели во чинија колку ќе изеде, заради бактерии од плунката.
Мајки дали после кашичка давате ад млеко доколку е гладно бебе? Денес ќе и воведувам овесни +слива,крушка. Ама затвора уста и не сака ни лажичка плус. А после тоа плаче како да е гладна. Остана уште просо и праска да воведам па намирници од 6+. Иначе има 6 месеци. И дали кога ќе почнеме со месо да го давам насабајле? Односно ова време веќе јаде кашичка бидејќи сме спанки. Се буди во 9 пие 170=150+5 и следното млеко е во 13ч јас кашичка давам во 12:30 па после правам помала доза млеко. Дали некаде грешам?
Majki 6meseci sme, sakam od utre 3 dena da vovedam dinja, dali moze vakva kako na slikata oti ovde kaj shto ziveeme samo vakva se prodava. I kako se sprema? Se vari na parea ili kako avokadoto samo se pasira sveza? So shto vo kombinacija odi najdobro? Vi blagodaram!
Овесно или оризови млеко сте давале ли на малите? Од која марка сте земале? Исто и патлиџан/ како томатело нешто/ џус/ доматно пире? Кое е најдобро?
Оризово/овесно немам давано ни планирам во скоро време. Доматно користам доматна паста од ДМ или Истарски домат од Подравка во шише без додаден шеќер и конзерванси.
Јас уште не сум почнала со немлечна ама следам за да сум спремна, диња и лубеница не се спремаат термички.
По колку количински јаде каша? Ако се со житарки треба да го држат подолго време.. моево јаде каша од 200гр. и после 3 саати пие млеко 200мл. Инаку на таа возраст муслам дека треба 180мл+6 да му го правиш млекото..
Јаде пола мала тегличка, ако е без житарки јаде и повеќе ама си бара млекце. Ја држи супер 150 мл затоа не накачувам. А и супер тежина има. 8600 на 6 месеци е.
Дајте предлог за бисквити со ад млекце да и правам? Веќе немам идеја што за вечера како млечна каша. 9+
Ја сне давам млеко после оброк, баш го слушав др. Сајковски на телма и вика после оброк да не се нуди млеко. Ние почнавме со мевце. Сабајле давам овошје еден ден, еден ден просо и овошје, еден ден киноа и овошје, па палента со овошје, па пак овошје, па амарант со овошјенекогаш гриз , за ручек давам еден ден зеленчук еден ден зеленчук со мевце и супер до сега сме и ние напредуваме одлично. Веќе имаме 2 оброка фул.