Првиот пат и ставив неколку зрна. Правев за нас и и одвоив 5-6 зрна нормално без зачини. А после не сум и дала, јадат еднаш неделно во градинка, доста и е. Ако пие чај можеш во чајчето лимон, а портокал цеден во кашичките ставај. Мојава лимон пие и така без да прави гримаси, а сок од портокал не сака а во кашички го јаде.
Koga dadovte cveklo prv pat i kako go spremate , go rendate pa varite ili na parcenca? So sto najcesto se kombinira?
Цвеклото се вара цело со се лушпа. Јас си купувам мали и брзо се варат. Се комбинира со многу работи јас за почеток го дадов со јаболко, со тиквичка и палента и следно со батат планирам.
Majki 6 ipol meseci sme, sakam denes da i vovedam kromid. Kupiv edna bio glavica, denes planiram da ja svaram so batat i norkov edno malo parcence da stavam. Dali ke pogresam ili ok e i vozrasta i kombinacijata? Drugite 2 dena nekoj predlog so shto da kombiniram? Blagodaram
Многу мириса варен кромидот. Можеш младо кромитче да му го сечкаш на ситно и така да го даваш свежо. Моето многу го јаде вака свеж
Epa bravo za mene! Vazno jas prasav a da pricekav odgovor nemase da bide losho...staviv star kromid parce da se vari i cel stan zamirisa i mislam deka nema da mi go jade i mozam komotno da si go isturam vo vrat zosto sum brza hahaha. Fala majka na sovetot ama nemam svez kromid a se zapnav denes da i dadam a i kasno vidov pa veke se vari se komplet so batat i morkov. Ke pisham dali ke jade ili ke ispluka se hahah
O daj boze, ona sega spie a jas se mislev dali da frlam toa i da pocnam nesto drugo ama mi dadovte nadez pa ke probam. Blagodaram
Davaj i varen,zoshto ne.Mirisa da,no poubava na vkus e kashichkata.Jas stavam vo skoro sekoj ruchek koga mu go spremam.