1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Staviv 20gr kromid 1 mork9v sredna golemina i eden batat tenok dolg kako morkovot taka isto sredna golemina. Valjda ne e mnogu 20gr. Vi blagodaram za sovetite majki!

2. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Blagodaram majka! Eve sega ke go vovedeme 3 dena i ako i se dopadne ke i stavam zdrav e kromidot ubavo ke bide da go jade

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.887
    Ke i se dopadne veruvam.
    Mozesh i mlad,a i star.Jas davam i takov i takov (zavisi kakov imam vo momentot doma).

На Viki2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    A mladiot se vari ili odma se pasira so drigite namirnici? Samo toa beloto dolu ili moze i od zelenite perca malku?

5. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.731
    Јас си купувам варено и лупено на пареа од Веро, вакумирани се , без зачини и преубави. Два дена користам за бебе третиот салата за нас. Ич веќе не се мафтам со цвекло варење.

На tina2018, sikica7 и sani99 им се допаѓа ова.
  6. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    1.455
    Како изгледа за да земам и јас?
    Аронија има ли некоја дадено?

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.239
    Па супер е. Ќе го јаде, не се секирај. Само дадов предлог како на моето му е повкусно, тоа не значи дека нема да го јадат и варен.

8. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.887
    Go varam,go stavam beloto shto e dolu i steblenceto,a nekogash malku i od percata.

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.129
    Допаѓања:
    10.497
    Жолчка колку пати неделно се дава и дали има врска дали е во исти ден со месо или не?

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.357
    По препорака од педијатар два пати неделно, во исти ден не сум давала до годината

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  11. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Мојата рече 3 пати неделно мах.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.731
    Немам моментално. Инаку во вакум кесички е, го чуваат во фрижидерите кај овошје и зеленчук. Аронија не сум дала јас не ја сакам па не сум ни дала :)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Majki utre ke dadam borovinki sepak. 6ipol meseci sme, bozem da pricekav ama pa celo vreme edni isti namirnici gi jade veke 2 meseci ke i porasnat jabolki vo stomak veke hahahah. Svezi se davaa taka? Na primer da pustam edno desetina vo kasha od jabolka i banana i taka 3 dena da kombiniram so razni ovosja valjda nema da pogresam. Ili podobro e da se svarat? Ili nesmee da se varat? Kojznae pls help

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.102
    Мисиркино подобро е да се свари па замрзне за користење понатаму, или да се замрзне живо, па да си вариш колку ти треба за оброк?

15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Исто како и секое месо. Како ти полесно така терај. Мисиркиното брзо се вари, слично како пилешкото. Така да како ти е полесно така терај.

На MissChievous и Tiny Love им се допаѓа ова.
  16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.102
    А идеја како е полесно за замрзнување/одмрзнување? Имам 20ина парчиња со големина колку тупаницата на бебе, па претпоставувам ако сите заедно ги ставам во едно ќесе, ќе се залепат.

Како правите?

17. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.731
    Јас ги ставам во кесички за замрзнување поединечно и две три лажици од водата во која се варело месото. Одмрзнувам директно во зеленчукот додека се вари пред крај.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    Nie sme 8++ pa seuste ne sum dala borovinki mislam deka ne se davat na 6 ipol messci ama mozsbi sum greska ne znam.ama ti i mnogu brzas so namirnici sto tolku brzas da davas novi pa novi, ete nie skoro sekoj den si jadime jabolka krusa banana mango sliva kajsija so nekoja zitarka , toa e. Ne brzaj imas vreme za se da dades ponatamu ne mu rasipuvaj zeludnik na deteto.Jas niedna namirnica ne ja davav po 3 dena po 2 najveke i fala mu na Gospod se e bilo okej.

На lovely91, Tea SK, Viki2021 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.239
    Ја ни манго уште не сум дала. Бананче, јаболче, крувче, слива, авокадо, отприлика тоа давам за доручек со житарка или сеа веќе и кисело млекце и жолчка што почнавме пред некое време. Па бебе е, ај ако не да му давам грав или зелка манџа за да е секој ден нешто различно. :^)

На lovely91, Tea SK и sikica7 им се допаѓа ова.
  20. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Jas ne ziveam vo Makedonija i ovde nekako se davaat, ama jas od strav samo prasuvam ovde i se predomisluvam hahahah...i sega koga gi kupiv borovinkite prasav prodavackata imala 4 deca i taa mi se iznacudi zosto prasuvam. Mi rece normalno deka moze osven jahoda ananas jajce i uste nesto mi nabroja mi rece se drugo moze! I bebe ke si se navikne na se i poubavko ke si spie i ke si raste i razviva pravilno mi vika nema kako da mu nastetis so zdrava i bogata hrana ama pusta jas toa ete nemozam, otekov tuka so prasanja za borovinkite hahaha 3 pat prasuvam. Utre sme kaj pedijatarkata na merenje pak ke prasam ako ne pa ke spodelam i ke odlucam. Tuka oriz, palenta, kinoa, biskviri toa mi rece pedijatarkata ne sega za sega. Samo edni zitarki od nestle davam i toa preku eden den po 2 supeni lazici vo ovosnata kasha. Blagodaram majka na sovetot ke vidime utre dali ke pricekame ili ke pocneme pa ke pisham.

На nevermet18 и sikica7 им се допаѓа ова.