Jas mango dadov od kasa pred 2 dena .Mlecni isto ,meso itn.Ama za borovinka mislam deka e rano ne znam stvarno.
Jas mango davam od 5 ipol meseci, edinsrveno primetiv koga dadov celer na 4 ipol deka malku na muceto se nafrli ama taka i se pravelo i drug pat od igracki od iritacija od ligarceto kojznae dali bese od celerot ama ne go ponudiv pak od togas. Papaja ok li e da dadam sega namesto borovinki? Nesto da smenev se toa i davam mi e strav da ne se navikne se na toa pa drugo da nesaka
Моето реши да не јаде каши веќе. Пробав со различни каши, вакво пасирано, онакво, не бре. Си сака да грицка. Сам си кине и мевце и банана и тиквичка и компирче. Само не знам дали и што можам свежо да му давам освен бананата, пр јаболка или домат, пиперка, да си грицка?
Супер е тоа, можеш blw да тераш. Симни си ја Solid Starts апликацијата, таму убаво е прикажано што како да сервираш.
Аронијата е 12+. Во однос на цвеклото, купи најмали парчиња и свари ги со лушпа. Малите се варат пола час. Потоа излади ги под ладна вода, излупи ги, исечкај на коцки и замрзни. Потоа по потреба ќе си додаваш колку треба во оброкот.
Негде прочитав дека не треба цвеклото повторно да се загрева. Веке свареното и замрзнато потоа го додаваш во другиот здлснчук што се вари? Јас замрзнав и сега не знам како да и го дадам
Го додавам на крај кога веќе e сварен останатиот зеленчук или овошје (неколку минути само колку да се одмрзне во врелата вода). Потоа блендирам се' заедно.
Majki samo shto se vrativme od kaj pedijatarkata. Super si naprednala ovoj pat oti minatiot neli me nasekira ama i ona mrdase placese i vagata ne pokaza tocno a jas doma si ja meram dobra si bese ama ete sepak...6 ipol meseci sme ni reche nedelava da pocneme sekoj den po 15gr meso so zelencukot, sekakvo moze misirkino, telesko, svinsko, pilesko a 2 pati nedelno riba i 1 nedelno polobina jajce znaci zolcka i belka...jas se iznacudiv i se zaprepastiv za menito a koga i kazav kako e kaj nas pa se zacudi i zaprepasti taa hahhahahahaha....ete toa e majki dragi jas se mislam 3 nedeli za borovinkite taa meso jajca i riba ni vovede. Ke probuvame nedelava pa ke pisuvame kako odi
Гравче, леќа, грашак, боранија се веќе може да јадат. Како што гледам по ново се даваат веќе. Јас почнав и бабури полнети, мусака да му правам. Нормално прилагодено за него без зачини. Баш манџи му ги правам. Деновиве и гравче ќе дадам.
Нема да му е тешко од гравот? Боранија и грашок давам веќе. Какво месо ставаш во мусаката, телешко ли? Мелено?
Секое парченце во поединечна кесичка замрзнувам јас. Или можеш да ги наредиш на послужавник да се замрзнат па после во една кеса. Вака веќе замрзнати нема да ти се залепат.