Blagodaram majka! Ova ne go znaev, ke Pravime pauza utre pa zadutre ke dadam uste ednas...nema reakcija nikakva nema potreba od 3 dena po red imas pravo.
Svezi gi davam niv, ke svaram primer jabolka i ke gi dodadam niv i ke ispasiram...pa i edna lazica zitarki i kako puding doaga prati da izlizes....i so banana ubavo odat.
Мајки да ми дадете некои за рецепти за мафини или вафли за 10 месечно бебе, тие што ги имам се со банана а во последно време тешко кака од нејзе кога јаде.Инаку пробав наместо банана да ставам круша, но не ги погодив се залепија на хартијата и внатре ми беа како тестени
Ја сега првпат дадов боровинки, на 8++. Друго не сум му дала. Малини и капини ќе дадам кај и да е, ама јагода не планирам пред годинка.
Грашок педијатар ми рече може со полни 6 месеци шо неколку зрнца да не е основа само грашок туку на друга основа зеленчук по некое зрно грашок.
Zdravo dali na nekoja majka i se slucilo posle voveduvanje kasicka od jabolka da se iskaka zeleno . Prv pat vo edov sokce od jabolka isto taka se iskaka isto ni se sluci i so kasickata od jabolko
Женски, ние ќе имаме втор оброк со компир/ориз и брокула/карфиол, а сега за доручек ни кажаа да додавам палента. Имам две прашања: Колкав сооднос правите на палента со овошје? Кога отприлика давате ручек, тие на АД? Некој распоред ако не му е тешко да ми каже, нас ни иде на секои два саати да јаде ( имаме 3дремки од кои првата му почнува во 8ипол )
Majki 6+++ sme, denes ke dadam sega za rucek batat i jajce polovinka da ima i od zolckata i od belkata...ako nedaj boze se javi alergija shto da ocekuvam? Samo ke se isfrli ili postrasnicko e? Ako ima nekoj iskustvo neka mi kaze da znam na shto da sum spremna. Blagodaram
Мајки јас почнав со јаболко сварено и испасирано со малку од водата во која го варев. Е сега да ве прашам и наутро и навечер ли да давам или само наутро?