Кај нас нит килажа нит јаде. Си реков не пишувам веќе ама ова не се трпи веќе. До прес некој ден барем јадеше 100мл по оброк со лажење. Овие денови уста не отвара на ништо. Нит вода нит каша. А ниту плаче за јадење. А многу е активна, нема сопирка. Ноќе да не ви кажувам колку пати се буди.
Мајки ве читам за рецептите за мафини и палачинки ставате јајце иако белката не е воведена или како? Зошто нели белка се воведува после година или јас грешам.
И јас се мислам дали порано да воведам белка сега е 9++ Бато и дада дома знаат да и дадат некогаш да проба од нив кроасан,ресана... а тоа е со јајце,ама многу е нежна и бела па затоа се мислам дали да и направам мафини со цело јајце.
Денес му спремав мусака и дури откако се најаде ми текна дека скроз изумив да ставам само жочка и му бапнав цело јајце... Сега се смета дека е воведена белката или? Сега за сега нема никаква реакција. Да продолжам ли да му давам или да ја воведувам од почеток? Ми нема малку смисла да ја воведувам од ново ама да си прашам.
Според новите препораки сите алергени рано се воведуваат, ништо не се одложува Јас жолчка воведов при крај на 8 месец, белка на почеток на 9 месец, успешно без реакција.
Jas dadov polovina jajce sega pred 3 dena...6+++ e bebe, dadov polovina zolcka i polovina belka taka mi kaza pedijatarkata
Денес сум ги погодила палачинките. Ставив јајце, банана, 2 урми, мелен овес, малку вода и на крај додадов обично пченично брашно бидејќи ми беше доста течно. Дефинитивно брашното е клучниот елемент. Пак ја испеков на харија бидејќи ми се виде попрактично. Ем превкусно, ем не се залепи, ем испадна доста смеса, па и двајцата си се најадовме.
Zdravo decki, maliov ima 9m. Do prekvcera jadese se, bukvalno se po 3 obroci, epten gurman ima vekje 2 zaba, se super. Naddnas prekvcera prestana da jade, nishto ne saka,. 9 jadenja smeniv ne otvara usta voopsto. Ne dojam bidejki sum bremena i imam kontakcii, na adptirano e vekje mesec po 3 pati na den. Ne e nastinat, ne bolen, prevesel e, raspolozen. Nit puding, nit cokolino nishto nishto. Shto e problemot ve molam za pomosh
Млечни производи се воведуваат како и секоја друга намирница? Пример павлака 2-3 лажички, па нареден ден 5-6 итн ... ?
Да да, битно е во состав да немаат млеко во прав, додадена сол и да се полномасни. Почни си со јогурт, павлаката е помрсна, потешка за варење.
Пробај со ладно јадење...моево кога му растат заби исто уста не отвара...еден ден во тој период кога одбиваше храна случајно му дадов кашичка директ од фрижидер и првата лажичка е проблем, дури сфати дека е ладно и дека му е убаво после си лапаше без проблем и така терав некое време дури мачеше мака со забчиња
Na terasa, vo skut, so crtani, bez crtani, avioni, propeleri shto se ne. Probav i ladna i topla hrana nejke za ziva glava, a gladen e. Ne moze samo so 3te mleka