Мајки едно прашање, прво почнувам со овошје да воведувам храна кај бебето, и ме интересира колку време само доручек односно овошје се дава и кога се почнува со зеленчукот (ручекот) па со житарките односно вечерата? И дали новите цкусови за ручекот и вечерата се даваат временски или и тие се воведуваат на почеток рано сабајле? 5 месеци сме
Здраво мајки, како варите секој оброк? На шпорет или ? Сметката за струја е бајаги покачена, може дека варам два пати дневно или еднаш Опција како да направам од навечер за утредента?
Мајки кое мисиркино го давате на бебињата? Најдов во кам свежо на перутнина пилешки медаљон. На декларација пишуваше дека е од плешка. Бебе е 7+ и уште немаме воведено месо. Страв ми е да почнам директ телешко да не и е многу јако.
Давам и од тоа мисиркино, а давам и од Виндија исто во тацна пакувано. Лично мене поубаво ми е филето од медаљоните, тие ми се пожилави.
Моево е со претходни алергии на храна, и со атопичен дерматит, првиот пат на 9 месеци изреагира на жолчка, на 11 месеци пробав пак, успешно ја воведов, па чекав за белка и уште чекам...и јас како тебе намачкав на лакт ми даде реакција, после некоја недела му дадов во проја, сега му дадов во кифлички, вака нема никаква реакција, се спремам психички да дадам варена, се надевам нема да има реакција
Јас му дадов други и на Лино исто со тетрапак млеко на битолско и супер си јадеше , 9 и пол месеци сме
На пакувањето пишува со млеко, па се мислам. Со вода мислам дека не би имало никаков вкус. Има пробано сладолед од ванила, се рачуна дека ми е воведено млеко? Може ќе ми се пуштите, ама ете, се решив да бидам ко теткине, и' дадов да лизне. За почеток со АД ќе правам, ми се чини 200 мл млеко од одма некако многу.
Ne se zamaraj do tolku , ti si go znaes najdobro svoeto dete Neka mu e na zdravje , jas napraviv so pomalku razredeno so voda .. So AD ne sme ni probale ni kupila toa
Ако е на АД можеш со АД да го направиш. Ама ако сакаш да пробаш со млеко направи со разредено млеко со вода, многу е 200мл млеко да. И самото млеко кога се воведува се воведува разредено.