Морков компир еве му давам на 6месеци ама претпазливо по малку, му прават запек, и столицата ептен тврда му станува.
Од завчера почнав да и давам неколку лажички за ручек. Компир, тиквици и тиква. Денеска цел ден се мачи за какање. сега пред пола саат и ставив чепче по еден саат правење вежби и испиено водичка од сварени сливи. Па јас такво ржење не сум слушнала ни од возрасен човек. Се грчеше цела, само што и го ставив чепчето заврши работа ама ептен мачно. Да одбегнувам компири а?
Мислам дека е до компирот да. Исто и кај моето бебе кога и да јаде компир за ручек следниот ден ми е многу жал кога се стега и поцрвенува цел.. па одбегнувам сега. Еве секој ден ориз комбинирам со тиква/тиквица/карфиол брокулата не ја сака ич ориз со тиквица омилена комбинација до сега, одвај го чека следниот гриз чат пат и морков комбинирам ама и од него има мака..
Компир, ориз, морков у поширок лак ги заобиколувам, многу брзо прават запек. Или пак намали го сразмерот повеќе на тиквичка помалку на компир нека е, потечна кашата и обавезно со маслиново.
Мајки ве молам за совет Моите близначки се скоро 8месеци, пред да им излезат првите заби јадеа многу добро и овошје и зеленчук, но сега пред 2-3недели кога мака имаа со излегување на забите одбиваа јадење и тоа продожи и по излегување на забите. Доручекот го јадат бидејки е благичко (житарки и овојше 120-150грама) а ручек зеленчук и месо никако Само варам и завршува у канта..Секој совет е добродојден
Istoo Kako jas da ss citam. Nie sme 9+ pred dva dena mi izvadi 2 zaba oddednas i ete ne saka da jadi seuste .Nasabajle ke kasne malku so molenje , rucek 4 5 lazicki i tolku i vecera isto. Pie mleko barem toa me tesi, mu davam po ednas ad i cica. Ne znam do koga ke trae setoa ova, samo gotvam i frlam isto i jas skoro se.A deteto jadese bukvalno si i epten si jadese ama ete 3 dena ne saka.Mislam deka e perios i ke pomini samo treba trpeni.Gi bolat zabite i na niv im e maka ..
Да се тешам дека е период Ама многу ми е тешко на душата кока не јадат, некоја си срцева контракција ме фаќа . Големата ми беше голем нејадач и мака мачев,а баш викав добро што овие јадат се и трррм пак скоро истоо
Помислив и на тоа ама викам да не испадне чуден вкус месо со банана ама па и така фрлам се,барем да пробам и ваква комбинација. Фала ти многу, ке пишам краен резултат каде ке заврши јадењето у меше или у канта
И тоа одбиваа едната близнача..Само што пробува и ке плукне,ако продолшувам пак истото да го дадам почнува многу да плачее. А кисело млеко многу сака, лашица со кисело млеко јаде, а кога ке ја осети кашата со зеленчук веднаш вади се од уста
Ако имаш воведено жочка, давај им кисело млекце со жолчка. Или јогурт им понуди. Што им се јаде, тоа давај. Ќе помине... Исто и може да седне маж ти или некој друг пред нив да јаде, а ти нив да им даваш да јадат истовремено. Сум забележала дека и да не му нудам, кога јаде некој друг и тој сам си бара.