Можеби излеваат и други запчиња па се уште да одбиваат храна? Моето исто беше и траеше баш долг период, се прибрза ептен за мене и само сакаше да цица.Ептен го измачија.Но за краток период му излегоа повеќе запчиња. И еве сега се враќаме по малку во ритам.Период е ке помине и јас си мислев дека нема крај
Можеш и лепче да ставиш малку надробено. Или ако им е убаво така им давај да си грицкаат лепче, топнато со нешто, дали павлака/кисело млеко или блендирани домати. Или пробај давај им парченца можеби ќе сакаат сами да си фаќаат.
Jas mu davam uste 8 meseci koga bese i si shmuka bez problem. Obicno banana , cresa, praska,kajsija stavam.
Да даа суво лепче обавезно јадат додеда ние вечераме, и тоа исклучително само лепче ,сум пробала натопено во кисело млеко или домат и веднаш фаци праваат Фала ти многу на предлозите
Мајки денес прв пат пробавме нов вкус - каша од Хип од јаболче, ама бебе не изеде ни 3 лажички, му се згади на втора лажичка и почна да добива рефлекс на повраќање, ја плукаше од уста кашичката и затвараше уста . Дајте совет утре дали пак да дадам каша од јаболче или што да правам 5+ сме
Да, претпоставив. Фала мама.гледам имаат убави комбинации а и не се скапи во споредба со другите брендови Оф блазе тебе. Мојата џебна венера само што ќе ја ставам во столица за хранење и пишти За понатака не мора да опишувам
Кога ќе даваш гледај бебето да не е премногу гладно или штотуку надоено, тогаш најмногу прифаќаат цврста храна.
јас почнав пред три недели исто со јаболко, сабајле мојата станува мн рано накај 6-7 и и давам да цица прво, па после 2 саати накај 9-10 и давам каша
Е моето беше надоено пред 30мин. може ради тоа не прифати. Значи после доење да дадам 1 саат отприлика?
ја па ќе се умешам, не очекувај и утре кој знае што, чудно му е прв пат му даваш, покажи му ти земи со лажичката јади пред него, мојата и требаше цела недела да сфати дека треба да голтне, само правеше фаци и плукаше се, еве ја сеа се разјаде
Мајки му воведов бадем на бебето дали со тоа се смета дека се воведени јатките или треба посебно сите да ги воведувам?
Јас па видов над 1 год, не купив. Зашто ради амбалажата? Демек над год ги шмукаат? Јас на мојава хип и ги давам од 9 мес ги шмука