Си крка богами. И дома и таму почнал веќе убаво да јаде. Се случува да одбие нешто, ама ќе го оставам пола саат, после си јаде само да нема многу за гризење
Мајки следна недела правиме 6м и ќе почнеме со цврста храна. Уште не сме биле на педијатар, ама јас почнав да читам и ми се направи каша попара... Може ли да ми пратите некој линк или да ми посочите каде можам да се информирам подетално за воведување храна? Или ако некоја сака да ми одговори дали мора да е јаболко првиот вкус, дали треба да е скроз течно или доволно е да е испасирано? Без разлика дали е јаболко или друго, како го приготвувате? И дали мора да се измеша со млекце или не? Поставив доста прашања
Имаше во темава негде табела кои вкусови кога се воведуваат, би требало и педијатар да ти даде. Јас многу се информирав од мала беба велики гурман на инста. На почеток пази да не даваш нешто што прави запек, и давај најизменично овошје и зеленчук. Јас готвам на пареа и пасирам со виљушка, до сега немав потреба од плус течност. Првиот месец се термички обработено, а до година обавезно зеленчукот, освен банана и авокадо.
Добро кога смее да се дава маслинка? Денес му дадов да проба бидејќи многу сакаше, абе се влече, пишти дете за маслинка да проба.
Мојава по сирење од грчка салата вриштеше денес. Се тегне по сирењето што да ти кажам, сака дете да мези и оно
Бебе готвач апп. Готвам се на пареа. Јас прво дадов морков. Пред дохрана какаше по 4 пати, сеа по еднаш. Не мора секогаш течност, ако ставаш тиквица има во неа доволно вода, во банана млеко ставив, инаку бебелан вода додавам ако ми е многу густа. Јас пласирам сеа за сеа, ми плука и најмали парченца нејке.
како ви јадат пасирано од одма мојата ќе ми се задавеше ( односно, јас мислев дека ќе се задави ) како и да е срце ми застана, сега и блендирам се и тоа убаво , а кога ќе ми текне дека сакав на blw да ја ставам
А кој вика дека јаде ништо не јаде Додуша стварно пасирам ама ептен гмечам, пробав и парченца да дадам ама не ги гризе, ги носи до уста и раката ја јаде и многу се радувам пошто ако го гризне ќе се извдам од памет, битно ја и давам
Krastavicata isto se vari pa se pasira ili sveza se dava? So shto da ja iskombiniram, nie sme 7+ pa veke moze da i dadam taman nesto novicko oti se istite gi vrtime vo krug
ахахахаха, ја пробувам да и покажам и оваа храна сеа што ја јаде да ја врти низ уста и џвакам пред нејзе и гледам и она повторува, уште не седи стабилно и под 90 степени не ја ставам, кога ќе почне да седи ќе пробам со пасирано, мада знам дека и тогаш ќе ми биде страв
Некои 3недели јадеше се блендирано не сакаше пасирано. Еден ден задоцнивме со шетање немав време да и спремам и и дадов само банана така малку гмечена се изнајаде. Нареден ден просо,брокула,морков и лукче пак само така со големи парченца се изнајаде пак. Вчера цел компир и дадов да држи и гриза а како џвака и мљацка ко старо. Поентата ми е - пробувај на неколку дена нуди. Ние да не задоцневме оној ден надвор јас уште ќе и бленирав
А сега колку јаде количински имаш одприлика предвид? Мислам дека не се толку смотани, зошто со лажичево кога јаде ако и ставам повеќе па мислам дека скоро цело го плука, го бутка со јазикот надвор и врска немам колку изела, една трошка само.
искрено мојата јаде, вчера баш ја носев на педијатар, ми рече веќе да и воведам доручек 120 гр отприлика колку сака толку, она јадеше и предходно по толку, иначе и мене така ми прави, ама ја и собирам околу устата со лажичето и и враќам , далеку од смотани се, само што почнав да ја ставам во хранилка за неколку дена научи дека чим ја ставам ќе јаде и пред некој ден ја ставам и и ставам лигавче и играчки пред нејзе и ја во кујна сварено ми беше се, викам само да изблендирам, кога се вртам накај неа и ја гледам она седнала и отворила устата ширум и чека, знае дека ќе јаде тој ден кога ми се заскрна ориз и давав и имаше некое зрнце пошо обичен и направив, не од тој на хип, после откако помина драмата си викам не може од ориз да се задави, ама во моментот ми беше страшно пошо ми се закашла бајаги ќе пробам пак со пасирано, ама да има некој дома, да не сум сама со неа сеуште сум на ставот дека сакам со blw да пробам, само не знам како да проценам кога ќе биде спремна