Не се дави, не и се плаши. И јас на мојата и давам пасирано (освен купечките кашички за кои сега се чудам зошто ги купив, веројатно наплив на возбуда) и го има оној рефлекс како да ќе поврати ама после почнува да си го плетка во уста и си го голтнува. Ние сме на старт, само јаболка, тиквичка и авокадо денес и дадов. И чорапите беа зелени, оти паралелно со лажичка и нога бута во уста. Сега сум возбудена за хранилката
Ќе одиме на гости утре, нема да сме дома една недела па затоа е одложено купувањето Ќе ја земам Tiny и јас, немам каде да ја видам во живо, решив да ти верувам Ако сакаш само уште да ми кажеш собрана дали е голема Не сакам се да ми биде расчекорена во дневна, минималиста сум
На профилот мала беба велики гурман на инстаграм и овде https://www.facebook.com/groups/kashice/?ref=share
да ти кажам искрено ја од кога ја расклопив ја неам склопено, а кога ја купивме ја видов склопена и мислам дека можеш негде да ја бутнеш, а расклопена си фаќа место, иначе ти да знаеш кај мене дневната што е буквално уште хранилката ми фалеше, среќа на тркалца е и ја буткам натака навака за да пројдам
Zdravo mamicki denes polnime 4ri meseci. Pedijatar ni kaza deka mozime da pocnime so kompir morkov i oriz za pocetok. Prasanjeto mi e koga da i go davam obrokot vo koj period od denot, i dali so eden vkus treba da terame 3ri dena potoa da odime so drug vkus, i po kolku vreme mozam da dadam ovosje poso mislam deka od 5ti kako so citav vejke se pocnuva so mesanje na vkusovi molam za sovet pozdrav mami
3 дена 1 вкус и насабајле. Не знам искрено за толку рано на 4 месеци како е, претпоставувам исто, јас на 6м давам да цица во 7 па да јаде во 9 или ако нешто закаснам и цица во 9 тогаш јаде во 11, ама најкасно до 12. Инаку овие 3 намирници мислам сите прават запек.
Znaci pretezno da bidi dadeno do kaj 12h znaci prvo pie mlekce i nekade po 2h go davam obrokot, majka mene mi e prvo i ne znam bas kako so sega pocnuvame da ucime
И мене ми е прво, ама цело време се учиме. Насабајле и порано, тоа е за да имаш време да изреагираш ако не дај боже има некаква алергиска реакција. 1-2 часа после утринско млекце, кога ќе воведете оброк тоа ќе му биде замена за млеко тогаш може 2-3 часа размак меѓу млеко и цврста храна.
Ако детето ти напредува убаво, рано е, нема потреба од брзање. И мене педијатар на вакцина ми рече на 4 мес да почнам, ама детето си имаше супер килажа, па си терав само со млеко уште еден месец. Точно на 5 почнав со вкусови, на 6 таман ќе воведам доручек. И не, не се дава само зеленчук, па овошје. Се дава наизменично, да го осети вкусот и на едното и на другото. Да не му стане омилено овошје па да одбива зеленчук или обратно. Еве ти табела на намирници по месеци: Овие предизвикуваат запек А овие се против запек Не мора да воведуваш како што е по ред во табелата, можеш било што од тоа. Јас почнав со јаболче, па тиквичка и денес дадов авокадо.
Majki denes ke dada creshi. Svariv 4 kajsii i ke stavam pola banana, prasanjeto mi e kako za prv pat kolku creski da izmesam so kajsijata i bananata i dali da gi svaram i niv ili da gi dodadam na kraj svezi? Da gi izlupam lushpite? Ima zosto se lupat?
по оваа логика свежи и со лушпа се даваат и ја сакам деновиве да дадам, сега ова ми го пратија од бебе готвач
Blagodaram majka ke stavam 10 creshi, za povetok ke gi izlupam sepak, kajsijata ja svariv bananata sekako sveza se stava a ako dodadam sega malku i nektarina nesvarena tuku sveza ke pogresam li? Do sega celo vreme varam se osven banana i avokado. Blagodaram
не знам и ја деновиве ќе ја дадам оваа комбинација, ама планирам и ја да ги излупам црешите, да сварам праска колку да омекне и банана секако свежа ја давам
Ќе ги излупиш обавезно, му сметаат. За другото не можам да ти кажам, јас ги давам свежи, никогаш не сум ги варела. Најчесто му ги давам на четвртинки. Едит: не се многу 10 цреши? Ја до сеа макс 5 му имам дадено наеднаш.
Dodadov pola praska nesvarena sepak...cela ovaa kombinacija malku kiselka e...malku povrke kiselka ama izede 135gr