Ќерка ми е 9+ и ја и' давам: Околу 8/8ипол 180 мл млеко, зависи кога ќе стане; Околу 10ипол/11 појадок Помеѓу 13/14 180 мл млеко Околу 16ипол/17 ручек Околу 19ипол/20 вечера Околу 21 180 мл млеко За сега мислам дека и' е таман и не се буди навечер, сабајле се буди околу 8.
Не е рано за ужина на оваа возраст нели? Немам друг избор, многу рано станува, а преку ден многу малку спие и така ни идат оброците.. многу ретко да си ја продолжи дремката па вечерата да ни се падне околу 18ч.
Дали приборот за јадење и подготовка го миете посебно или со вашите садови? Се мислам дали да ги ставам во машина, ми се смачи се одделно да мијам.
Јас сите мафини ги печам на 180°С 20 мин. Нема врска возраста, штом си бара детето да му дадеш. Син ми 13м е, од 9м сме на 3 оброци, наместо ужинки цица. Јас сѐ заедно мијам.
Лажичка мојата не сака да смисли а не знАе да џвака и голта. Сакам кајгана да направам ваљда ќе е мека за јадење, а? Како да ја подготвам и со шо да ја комбинирам?
Јас му правам со јајце, спанаќ и овес. Блендирам се заедно и пржам, излегува како палачинка одозгора му мачкам и павлака и си ја јаде Мора да му даваш за да се научи, секој ден ќе биде поусовршено..
Kako e postapkata, kolku oves davas? Da pocneme i nie veke so parcinja, golemi sme i treba da se nauci ... Znae samo biskviti da gricka
Едно јајце, 2-3 коцки спанаќ замрзнат (може и свеж) и 2 лажици овесни снегулки, блендирам се и пржам на тавче со малку маслиново.
Како се воведува прво? Доручек ручек па вечера и после ужинките така? Се чудам зошто денес бевме на вакцина, 6 месеци и еден ден е ја мереа 7050 и ми вика докторката можам да и давам вечера. Значи доручек и вечера а понатака и ручек. Како е правилно?
Бевме на педијатар и ми рече можеш да даваш ужинки ние сме 7+ и јас имам воведено доручек и ручек, како давате ужинки и што се подразбира под ужинки јас ред неможам да фатам со доручек и ручек а не па и со ужинка.
Како бе ужинки? Таа да не се побркала со паметот нешто? Моето на 9++ уште нема ужина, на 7 имаше само доручек и ручек.
Јас кога почнав со вкусови прво му давав некаде околу пладне. Па после тоа когс воведовме ручек му ги поместив оброците. Тој период имаше доручек во 11, ручек околу 3-4. Вечера дури после 8 месеци му воведов. Ужина уште нема.
Немам појма, јас знам да дадам од смоките на лино неколку ако ми треба да е мирна понакогаш или денес цело парче јаболко ама ужинка не знам. Како што е 9 кг на 7 месеци има да неможам да ја кренам