Мами треба полека да воведувам трет оброк. Што им давате за вечера? 7м е синко. Уште нешто што ме мачи. За ручек јаде 120 грама каша без проблем, ако му дадам повеќе навечер му е тешко. Е сега два дена по ред еден час после ручекот бара да цица и тоа цицање како новороденче од двете гради, а подој му е само од една града. Можно е да е толку гладен, а јадел пред еден час? Или му фали цицање па заради тоа да бара бидејки му се намалија подоите? Ќе се консултирам со педијатарката секако ама ме интересира мислење ако сте имале слично искуство.
Предлози за вечера: палента или просо со кис млеко, тарана со кис млеко и урда, бисквити со млеко, ноќни каши на хип, гриз со некое овошје или со млеко, овес со јогурт...
Јас и дадов сечена на танки парчиња само горниот дел што е по мек,додуша јас и дадов на 6.5 вие сте поголеми можеш и од потврдото да пробаш. Сама си јадеше
Дали да воведам ручек деновиве? Со вкусови почнавме од 5м ама му давав да јаде колку сака. Обично јаде 120гр-150гр. Највеќе сакам ручек да воведам поради нискиот хемоглобин. Иначе сме 6+++.
Vo plan sum da vovedam maslinovo i kokosovo maslo, od kade gi kupuvate i koja firma? Isto za kokosovo vo sto go dodavate, dali isklucivo vo ovosni i zitni kasi ili moze i poinaku Isto sakam i kinoa i amarant, ama ne znam ni od kade i kakvi, nitu so sto da kombiniram Milion prasanja
Да воведеш. Од 5 почна ќерка ми од 6 веќе имаше ручек. За хемоглобинот давај цвекло, блитва, спанаќ, просо, телешко брокули
Се од набројаното давам. Само за месо се мислам дали од 7м да дадам. Матичнава вика месо и жолчка од 8м зошто бил бел и непишано правило било дека белите деца можеле алерија да појават. Ама можно е и да дадам за некој ден
И јас имам слушнато нешто слично. Инаку белите не само на кожа светла, туку се мисли и на светли очи и коса. Но тоа не значи дека твоето е бело па ќе јави алергија, туку дека тие таквите се посклони на алергија, ама сепак склоноста е исто така и наследна. Ако нема наследни предиспозиции тоа што е бело не игра улога.
Синко е светол плава коса и очиња. Искрено јас немам слушнато за тоа. Иначе немаме историја на алергии ни јас ни мм.
Нема врска толку тоа, па по тоа да се водиш. Ако си решила да дадеш нешто порано дај. Ако имал склоност кон алергии до сега ќе реагирал на нешто. Еве моите две се со егзема. Едната е црна и имаше во поблага форма, другата е баш таква бела и има константно страшна егзема. Е сега дали се должи тоа на тоа што е бела небитно кога и двете се склони.
Моето треба да почне со немлечна храна септември, здравје. Прашањето ми е, имам можност да набавам домашни цреши, кајсии, праски и сл. Дали е подобро да ги замрзнам така свежи исчистени, или да ги вријам во тегли со вода како компот( без шеќер се разбира)