Глутен мислам дека 6 или 7 (гриз, па бисквити). Спанаќ 6+, а цвекло од 7. Цвеклото не се вари со другиот зеленчук, се вари цело со лушпа, па исецкано на парчиња ќе си замрзнеш и ќе си вадиш по потреба. Спанаќ замрзнат користам јас (брикети) ама го варам кратко заедно со ориз и кромидче најчесто.
Мама глутен од 7 месеци, гриз најдобро, а спанаќ можеш слободно да дадеш, за цвекло не знам. За месо ако напредува убаво можеш да почекаш бар до 7 месеци. Во зеленчукот и маслиново можеш 2-3 капки. Кокосово исто можеш да дадеш јас на 6+++ дадов кокосово секое утро во овошната каша додавам.
Гриз со малини и цреши, гриз со јаболко и цимет, овес со јогурт и банана, овес со јогурт и вишни, овес со јогурт, јаболко и малини, просо со банана, палента со жочка и кис млеко, мафини, мултигреин на хип иде со било кое овошје буквално....
Здраво! Доколку е воведена праската, дали нектарината треба да се дава како вкус три дена или се смета за веќе воведено овошје?
Moze e smesno ama jas stv ne znam da gotvam. Sakam eve jas da i svaram telesko meso i neznam kako. Primer kolku vrmee se vari mesoto otprilika? I predlog od kade i kolku grama meso da i zemam?
За во Ск знам дека во Веро има, а иначе можеш да се распрашаш и по месарите и да ти кажат точно кој ден им донасаат. Колку гр сакаш, пример 300гр. Го сечкаш на ситно, прво на ленти па лентите на коцки и го вариш. После го замрзнуваш. Јас на почетокот по 2 мали коцки во ќесенце за пакување ги ставав, сечам остатокот од ќесенцето и сите така ги пакувам и на крај сите ги ставам во едно ќесе. Не знам точно колку се вари, дали телешкото бааги долго се вари, можда 1 саат, може и повеќе. Ќе видиш, ќе исцепкаш едно парче, ако е сварено ок.