Zdravo mamicki, bebceto ima 7 meseci, sakam da mu dadam da proba palenta ovie denovi, da ne e rano? I palentata ne sodrzi gluten taka? Ako vekje moze so sto gi kombinirate ( samo da ne e so nesto mlecno bidejki sme alergicni na kravjo ) i kako ja podgotvuvate? Vi blagodaram
Majki od kolku meseci leb moze da jade? Pedijatarot ni rece da pocnam da davam, no nekako rano mi e za nego. I toa so crn leb da pocnam...
majki od koga se davaat semkite od tikvickata ? jas go stavam samo krajniot del od nea bez sredisniot so semkite. 10+ sme
Mamicki dali blitva i spanakj ste pravele so telesko, kakva e taa kombinacija, odgovara? Ako ne so sto gi kombinirate blitvata i spanakjot, imam i toa i toa doma, blitva do sega imam dadeno samo cisto, spanakj ne... Mislam da pocekam posle 8 da pocnam da go davam
Денес сварив ориз и брокула и му ги испасирав. Не беше воодушевен нешто. После пет лажички си ја запечати устата и си гледаше цртан и ме стави комплетно на игнор.
nemam мешано овошјесо зеленчук, некако не ми одговара... засегадавам повеке овошјеазеленчук по некоелажиче, колку да пробаат вкус, повеке и да им давам не јадат, од 7 ке почнам втор оброк повеке зеленчук. Денесдавав сваено јаболче и круша неварена со мелен ориз од хипп, што го ставив во водата одјаболкото. За зеленчук ке видам што.. незнам , може тиква печам па ке им дадам до после а ме интересира компот од вишни од кога можам да давам? Вишните без вода да и ги испасирам... со многу малку шекер беше
Јас вчера и неќна дадов ориз. ОДлично го прифати. Денес додадов малку палента, во кашичката од компир, морков и пашканат. Одлично ја прифати. Утре повторно палента но во поголем сооднос. Ми останува авокадото и потоа и ние брокула.
И едното и другото е речиси исто(блитвата е полесна за чистење ) Можеш во комбинација со палента, со ориз, со компир...
Вчера дадов компир, морков и тиквица и си изеде 150 гр. Денес круша и тиква исто ја направи маф 150 гр. За утре ќе дадам ориз и тиквица па ќе видиме како ќе јаде.