100хмг, претходно 104 и беше, сега ќе видиме дали уште паѓа, сакам уште една крвна слика да направиме
Pozdrav majki.. So malata probavme i zelencuk i ovosje fala bogu se si jadi gi pominavme tie vkusovi so traea sekoj obrok 3ri dena. Sakam da prasam dali sega treba da prodolzam so mesanje na vkusovi so so da mesam i dali treba sekoj den razlicno da i davam, dali e vreme da i zamenam eden obrok celosno molam za sovet
И на моето му беше исто 100ка, на 4+++ м почнавме со вкусови, на 6 матичниот ми рече да почнам со телешко и да давам почесто за да се накачи. Ми рече дека не е толку страшно за да давам суплементи. Сега, на скоро 10 мес него му е 110. И не му давам телешко толку често, реално мислам дека нема потреба.
Физиолошка ‘анемија’.Нормално за секое бебе во тој период.Опаѓаат резервите на железо ,што се складирале уште во бременост.И на 4 да почнете со дохрана рано е за месо,цвекло,спанаќ(тоа што крева хемоглобин).
1.5-2мес од моментот кога си вовела ручек. Најдобро е размак од 2 месеци во воведување на цврсти оброци.
Мајки ве молам за совет Денес дадов лубеница ми се засркнуваше на секое и ја изблендирав ама ми дојде мн течна нормално. Со што би можела да ја згуснам а да не е банана? Некоја житарка можеби и како би ја направила? Фала ви
Не знам дали ќе ти е од корист, само идеја да дадам-ако имаш вакво садче да ѝ ставиш внатре парче па нема шмучка.
Прашак за пециво, каков и од кога давате? И зачини исто, кои и кога, пример, кари, оригано, копар, мајчина душица, босилек, ловоров, рузмарин, куркума, пипер, па и сушен лук и кромид?
Прашок за пециво на 9++ првпат му ставив во мафини, ловоров пред некој ден (9+++) во леќа манџа (не знам дали беше ради тоа, ама не ја бендиса). Друго ништо не сум му дала, а и мене ме интересира од кога можам да му ја зачинувам храната.
Јас од старт зачини ставав кога му готвев, не можам да смислам месо, манџичка, зеленчук така блањав, кај без сол па и без зачини. Прашок за пециво ептен ретко ставам, почесто сода бикарбона. Ако ставам од тоа шо го имам дома, поим немам од шо фирма земаме.
Фала ти секако дека е од корист а од каде би набавила вакво нешто прв пат гледам. И како се вика ова е нешто за приведување или баш за шмукање му е намената. Фала ти.
Јатки од кога давате и со што ги комбинирате? Ја до сега само индиски орев му имам дадено, многу го сака.
Женски јогурт, кисело млеко и урда како комбинирате? Утре планирам да воведам јогурт за доручек ама не знам каква комбинација да направам. Глутен сеуште немам дадено
https://lococroco.com/сад-со-мрежа-за-храна Сликата од тука ја најдов за да ја прикачам, не знам стручен назив Знам дека има и силиконски и вакви со мрежичка и мислам дека силиконските се попрактични. Ко да имам загледано во дм или еурофарм Инаку се става парче овошје внатре и го џвака/шмука бебе и излегува само сокот.
Лепче им давате на поголемиве бебчиња? Многу мерак има ќерка ми кога ручаме ние, да и даваме трошки лепче и да си ги јаде. Обично тоа се неколку трошки и леб од овесни снегулки или со семиња јадеме. Некако шубе ми е, што знам