Пробуваме и тоа секој ден. Јас, татко му, баби, дедовци се јадеме со раце само за бебе да научи каков инат е, чудо
Веќе недела време внимавам повеќе на тоа. Ја оставам да ја испразни едната града пред да премине на друга. Денеска пак 2 пати имаше зелена столица.
Педијатарот ништо не ми кажа. Ме праша само на што млеко е. На почетокот едвај, со молење и давав ад. Иако пробавме секакви цуцли, моментот кога ќе ја допре и се гади. Затоа, сега сме ексклузивно на доење. Инаку не плаче, ама не може долго да спие. Ке заспие на града, и после 30 минути се буди.
Ќерка ми на 6 мес беше 6110гр. Товоево бебе на 3 мес е толку. Некачување килажа е ако бебе стагнира, 800гр на месец е супер. Ќерка ми почна со дохрана на 5 мес, значи месец порано од што треба, бидејќи од 4 до 5 мес имаше само 300гр качено. Ама па не дека сеа нешто премногу качува, а јаде поише од мене. На 3, 4 мес не ни размислувај за цврста храна, совет од мене.
Моето еднаш проба цела да ја јаде, ја пикна цела во уста, кога виде дека не може ја плукна и почна да ја грицка…јас инфаркт
Исто...Мојата пак ја крши и пола директ во уста како под вакум ја вшмукува во уста. И јас, двоен инфаркт. Памет немам од вакви работи.
Бебето е скрос океј со тежината за таа возраст, а зелена столица не е индикатор за глад. Никако не размислувај за дохрана на само 3 месеци. Јас стварно не гледам ништо во постов што укажува дека не расте онака како што треба.
Majki osven morkov kompir oriz jabolko krusa banana i sliva na 4 i pol mesecna nemirka sto davate drugo dali mozi praska i tikva?? Prvite namirnici isprobani so sto da mesam sega kakvi kombinacii da davam ? Poz
Тие што почнавте со цврста храна на 5 месеци, кога воведовте вечера? Ние на 5 почнавме, на 6 имаше асален целосен оброк доручек, на 7ипол ручек и сега сакам на 9 со вечера. Или рано е?
Не е рано. На 5 имаше доручек, на 6 ручек, на 7 вечера. А веќе на неколку дена пред 9 мес и една ужинка меѓу доручек и ручек.
Здраво мајки, имаме 5 месеци, почнавме да пробуваме вкусови, прво овошје. Дали треба првин да го пробаме секое овошје (јаболко, банана, круша, кајсија, праска, тиква, авокадо, слива) и потоа да преминеме на зеленчук?