Барај мени од градинката и види што немаш воведено дај му. Еве ние сме 7++ па се имам дадено освен свинско,кравјо млеко,јатки и јајце. Јатки и јајце ќе дадам сега до 8. Мислам на 10освен свинско и кравјо млеко се треба да има пробано Дадов на 6+
Жолчка и кравјо млеко во каши ставаат Друго нешто нема посебно за воведување Белка т.е. Цело јајце нигде не пишува дека им даваат на групата до 24 месеци ама во некои места исхраната е иста за сите така да побарајте си мени
Ориз со спанаќ/блитва. Или со морковче/брокула. Морков можеш и со јаболко да комбинираш. За компир немам идеја, не се сеќавам со што сум комбинирала.
Со секој зеленчук можеш да комбинираш, зависи што си вовела до сега. Со тиквичка, брокула, карфиол, цвекло, ориз можеш и со банана или со друго овошје.
Do sega imam dadeno kompir morkov oriz sliva krusa banana jabolko e sega doktorkata ni rece da vovedeme eden obrok vo zamena na mleko e sega treba jas da davam samo ednas vo denot kasa ?? Poso jas do sega vaka pravev nasabajle ke piese mleko nakaj 8 ke mu dadev nekoja namirnica kraj 11 potoa kon rucek vreme ke mu dadev povorno od taa namirnica ama so razmak vreme na mleko i obrok da pravam kako dosega ili da davam samo eden obrok i toa da bide nekade za rucek vreme
Се почнува со еден оброк, најчесто доручек и растојание од воведување меѓу оброци треба да е месец ипол до два. Не му ускратувај млеко во замена за тиквица.
Се препорачува после година поради високото количество на сол што го содржат. Јас уште немам дадено од страв да не се погоди обожавател на маслинки како мене, па да водиме борба за колку е доста. Жал ми е кога плаче за уште.
Измиј ги, си пробала миена маслинка? На ништо не личи Има и несолени маслинки и тие измиј ги, околу 80% ќе ја намалиш солта. Е сеа ако сака баш од тие во салатата тогаш без маслинки јадете ја
Ејј топ идеја со миењево . Иначе све сака она, а види некој јаде цуп цуп ќе си дојде и ни брцка по тањир. Ќе тргнеме маслинките, по сирењето ќе се зџапа
Леле и јас не можам да јадам на раат од моево, одма иде да види што се јаде и чека како тажно кутренце да му фрлиш залак. Ако не му дадеш почнуваат тантурми
Исто, исто, а имаме малтезер не не рецка за храна. Маж се зеза кутре научивме да не рипа по маса со храна, детево тешко.
Дајте бар еден оброк да ги мењаме децава. Раат ќе си јадете што сакате, нема ни да ве погледне мојов не па да се потегне по храната. А ја да поуживам еден оброк со сласт изеден да видам
Ооо имам јас и нејадач дома, па се надополнуваат. Почнавме со вкусови пред 3-4 недели, едвај по 2 лажички пробува, се бутка со јазикот.
Не, не таман е. Уште да не јаде и фали на мојава и да отиде во минус со килажава. Дур јаде беснее, да не и се фати јадењето случајно страв и е изглеа
Леле мерак ми е кога те читам во дневните мениа. На толку јадење твојата џамбаска е и се троши, значи по малку качува. А мојава не знам од кај и е силата.
Си има резерви твојава, чим има сила. Битно да е весела . А мојава џамбаска кога јаде во хранилка не го поднесува послужавникот зашто и смета. Она сака кога јаде да ги држи двете ноџиња за стапала и да ги мафта над глава и од време навреме да си ги бутне во уста, секако дур има храна. После нема 8 кила....е ај да има на беснеењево