јас па пробав да и дадам, не сака ни кисело ни јогурт исто се мислев со што да и го подметнам, можеби со овошје, како овошен јогурт?
Со овес и овошје, со палента, хељда и овошје, просо и овошје, овошен јогурт можеш да и правиш. За ручек со спанаќ можеш, си блитва, зеље.
Палента со кисело млеко не ми бендиса пред некој ден. Баш ќе пробам со блитва пошто ептен ја јаде. Ќе пробам и со овошје. Мм вика па земи и бурек Фала најмногу
Кисело млеко не сакаше и со палента и клот. Што знам што и ја прави разликата. Сите чуда ги пријаде не верував дека ќе ми се мршти на млечни
Јас дадов јогурт со палента ама некако не му се допадна па му издробив 1/4 банана цело го излапка. Кисело млеко сеуште немам дадено, а урдата му беше ок, не беше имперсиониран многу, иако ја јадеше
@LazaLaza ја му давам да си пие јогурт, обично за доручек со проја, или кога јаде јајце. Ама па твоето е уште мало за тие комбинации. Освен со оривче и спанаќ, не ми текнува друга комбинација. Со овошје не му го давам затоа што е ептен кисел тој што му го давам на Бучен Козјак и некако не ми
Баш јогурт течен освен да го пие, попара ми текнува да направиш, ако има воведено глутен, или оние пченкарните смоки не знам како би било да ги потопиш во јогуртот. Инаку со грчки јогурт комбинирам житарки и овошје, некогаш се дави у нејзе, друг ден иста комбинација ми ја фрла. И така ...
А додека сме разборени Користи некоја мрежичка за свежо овошје?? Мм запнал, многу е паничар упм. Јас кога сум сама и давам и сама да грицка нешто ама кога е она дома борба водиме. Ко хистерично женче ми се понаша за ова прашање.
Запнал ќе и ја купил денес Претпоставувам се става овошјето во тоа како цуцла и треба да го разџвака за да им излезе нешто од овошјето
Да. Ќе го шмука сокот. Јас оваа ја користев на почеток кога пробувавме вкусови дека не сакаше со лажичка, па ја полнев со каша. Од дм, силиконска е.
Со палента исто Мрежа имам ама не н ми текнало да ја користам. Сега ако ми даде педијатарот зелено светло за лубеница може ќе ја пробам.
Да.Пример вчера грозје и ставив во ова(прв пат проба грозје).Некако цели зрна ми е страв да и дадам а за во каша не ми иде истото.И за по пат ја користам мрежичката.Мн помалце прља во кола така,отколку со раче да го гмечи овошјето.
Јас ја имам од дм, ме бендисува, ја користам за нови вкусови пример, овошје и не е мрежа како од зегин, силиконска е и многу по практична
Инаку еве за мене дека не можам да пијам чист јогурт, бучен козјак конкретно го јадам со овошје и овесни
За блитвата не сум знаела фала мама да имаме во предвид следен пат. @LazaLaza ќе те тагнам и тебе зошто ти пишав за блитвата
Majki vo vrska so mevceto gledam site go varite pa go zamrznuvate, mu dadov obvrska na maz mi da se rascita malku po internet, stranski istrazuvanja i trudovi pa mi najde na mnogu strani deka podorbo e mesoto zamrznato svezo pa koga ke se vari zelencukot togas da si se vari i mesoto da ne e odnapred svareno pa shto mislite na taa tema? Imam i prasanje, koga voveduvate nesto novo po kolku grama od prilika stavate? Cveklo stavav 3 dena po 40gr, denes eve proba praz staviv samo 20gr oti se plasev da ne i pravi grcevi, dali e ok 20gr ili e premalku i isto kako da ne probala? Blagodaram