Јас ја земав 1.000 ден од книжарница во Тетово, види на нивната страна каде ти е најблиску. Иначе, мене многу ми помогна, од доење, до сега за вкусови па почнуваме со кашички. https://m.facebook.com/321736091207405/
Вака го воведов јас за прв пат. Иначе ставам во зеленчукови каши, батат, телешко.. Едит: не ставам по грамажа толку, за комбинацијата е сликава
Здраво. Бебето ми е 5 месеци и досега сме на ексклузивно доење. Сакам да започнам со цврста храна, со морковче, потоа јаболче итн. па интересира дали како за почеток да давам по едно, две лажички или може и повеќе ? Знам треба секоја намирница два дена да се дава поради можна алергија. Исто ме интересира водичка воопшто не сака да пие, дали вашите малечки пиеле и по колку мл ?
Majki koga podgotvuvate obrok za malite soncina namirnicite gi blendirate zeski ili cekate da oladat skros. I dali kasickata od koga ke ja izblendirate ostavate da oladii pa ja klavate vo frizider ili nema jas cekam da oladi vo tegleto pa da ja klam vo frizider.Prasanjeto mi e dali ima gajle ako ja stavis teglickata vo frizider a uste e toplicka ?
Топло блендирам,ако сакаш побрзо да се олади стави ја тегличката во ѓезве со ладна вода и одма ќе се олади јадењето. Овошје ладам скрос, а зеленчукова каша оставам да биде млака за јадење
Шо брзаш толку? Шо имаш дадено од овошје и зеленчук? Можеш ориз да му дадеш, на Хип или на Холе има по аптеките. Не се вари, како прашок е, само се става во топла вода. Јас оризот на почетокот му го комбинирав со брокула, морков, спанаќ. Палента имам пробано со јаболко и со кисело млеко, не ја сакаше, па сега веќе му ја ставам во проја. Овес исто покасно почнав да му давам, во палачинки го ставам.
Да знаеш вчера кога прочитав за шмукалчето од ДМ одма отидов и купив! Како не земав порано, а го гледав стално и онака си викам ај шо ќе ми е жива глупост! Бебе се изнаужива денес и ишмука цела праска хахаха. Дури кенкаше за уште да му дадам. Фала ти Тинче на препорака, гледам дека ќе ни стане омилено шмукалчето Како даваш овошја кажи ми, еве пример јаболко или некое посуво овошје, го рендаш или само ставаш парченце? Пошо праскава се топи што се вика кога ќе ја ставиш внатре, незнам за потврди овошја како да дадам
Тие шмукалките добри се за воведување вкусови? Од нареден месец треба да почнеме со вкусови, каде да најдам прирачник со кои намирници треба да попнеме, или педијатарот ќе ми даде?