Јас па фрлив еден ориз и една пченка. Помина месец од отварањето а нас ни до пола неизедена , јас не можам да го јадам тоа чудо и фрлив . И баш се чудев како да правам со тие кутии ( дека имам триста чуда изнакупено ). Да си ги користам подолго , а? А да ги ставам во тегла или да стојат во оригинално пакување ?
Да, ама подели ја па после давај, да нема лиги ај да се изрзам во таа за утре. Блв се почнува кога седи стабилно минимално време, става работи во уста, на 6 месеци негде.
Јас вишни и цреши дадов на 6 м и 10тина дена. Тогаш ги берев нашите и ги замрзнав. А сакав и свежи незамрзнати да проба па му дадов. Немаше никаква реакција Кај и да е и диња и лубеница ќе му дадам, т.е да наполни 7м и ќе пробаме и тоа
Јас и дадов лубеница вчера 7+++. Парче го дехидрираше По табелчето е +8. И јас сакам вака сезонски што се да и дадам.
Јас дадов диња, планирам и лубеница сеа да дадам, и вишни имаме. Сеа ќе први 7. Досега на ништо не реагирал. Туку откога дадовте телешко по колку време дадовте мисиркино? А домат црвен домашен кога може?
По ново велат од 6м можело домат црвен Ама јас ќе дадам после 7м. Нашите рани домати ги испуштив , на крај се веќе . Ќе ги чекам посекако позните тие крај на август шо ќе почнат да зреат па таман тогаш ќе е накај 8м. Мисирка дадов баш денес 10тина дена веќе сигурно како поминаа од телешкото
Се од тоа сум дала, 7 ипол е. Јас на хипп некои што имам не сум ги фрлила и не ни имам намера. Толку рано рефлексот за исплукување им е напред на јазикот не е како кај нас позади, како расте се повлекува наназад и помалку ќе го има. 2 часа мислам дека се многу да чекаш за да му дадеш кашичка, тогаш веќе огладнува и не го интересира ништо, сака да цица. На таа возраст оно ја учи храната не му е ни јасно дека е за јадење тоа, дај му пола саат-саат после цицање, не да е гладно.
Ние немаме никаков распоред, кога му се јаде си бара ам ам и му давам све свашта зашто не јаде буквално убаво па затоа
Мајка а дали проба со овошни кашички Моето прв пат проба морков и ич не го сакаше дали две лажички проба ама јас нудев два дена и кога видов дека не сака почнав со овошје Утредента изручка цела банана па после тоа пола тегличе јаболко на хип и после почна да ручка и зеленчук а му давам после два часа откако пие млеко Ние сме 5+++ и веќе имаме еден оброк од 120-150гр Пробај со готови кашички кои се поблаги за да почне да руча а за понатака ќе си руча и домашни и биди по упорна и моето од првата лажичка се мршти ама кога ќе го осети вкусот почнува да ручка па дури бара и повеќе
Majki konecno kupiv biskviti, 4 pakuvanja razlicni, na site e 6+ i na slikickite e so mleko kombinacija napraveno a na edno duri e nacrtano samo so race da jade 9+, toa samo da jade so race na 9 meseci parcinja da krsi tvrdi boze sacuvaj nema sansi da dadam ke padnam vo koma ako se podzadavi i i zaletne kako shto e se na blendirano tulu prasanjeto mi e so shto davate biskviti i koga? Kako za pojadok? Vecera? So mlekce potopeno ili vo ovosba kasha pustena edna biskvitka pa izblendirana? Poima nemam shto da pravam sega so biskvitite. Blagodaram
Јас земав од дм мислам дека се истите што ги кажуваш, моето е 6+++ му дадов така во раче да јаде на пола исечена во должина за да може да ја фати, се топат ама не му се многу допаднаа. Инаку јаде се блендирано. Денес правев каша: просо, авокадо и праска и додадов еден бисквит, се изблендирав и многу му се допадна.
Мајки вчера почнавме се кашичка од морков и дадов кога се разбуди од дремка ама ме фати некако касно оти на поручек и е најдолга дремката 2 саати и повеќе, денес кога се разбуди од дремка цицање па после саат и пол и дадов кашичка да не ми заспиепа да и дојде касно.. прашањето ми е после колку време од последно млекце да давам кашичка?? Иначе текот на денот ни е 3 4 дремки од по 30-40 мин на 2 сати размак и уште една дремка најдолга и после вечерно спиење.
Пробувате вкусови уствари? Тоа најдобро е претпладне/напладне. Мојата кога почна со вкусови распоредот беше прво млеко, после 2 саати вкусови
Да во план сум по два дена да давам исто и уште едно прашање колку време помина додека и дадеш оброк мојата ептен е лакома и денес дури и ми се расплачи оти не и давам повеќе
Мојата почна со 4++ со вкусови, додека пробавме се 5+ не фати за оброк. Сега е 7+++ и веќе има 2 оброка. Прашање за другите членки: кога воведовте вечера?
11+ , имаме две ужинки, едната е помеѓу појадок и ручек и другата помеѓу вечера и млекото пред спиење. Обично бисквита, овошје или млеко (АД).
Некогаш две некогаш една. Зависи од денот. Расппредот ист од кога почнавме со храна. Доручек 8 ипол, ужина 12, ручек 3, вечера 7 ипол.