Мајки од кој блендер сте задоволни? Дали е подобро да земам блендер или овие што се беби готвач што готват на пареа и блендираат?? Искуства мамички
Од која возраст миже да се даваат чаеви од овие ние што ги пиеме? Нане, камилица, шумско овошје, планински, итн?
Јас имам мултипрактик но за мала количина не ми вршеше работа, па купив рачен блендер на vox 600 вати е и многу е јак, прави каши прави. 1100 денара го земав од ривер софт.
Рачен блендер, бидејќи за мала количина обичен блендер нема да фаќа. Ако ти се даваат повеќе пари тогаш можеш и беби готвач. Лично јас купив само апарат за готвење на пареа и користев вилушка. 2-3 пати само рачен блендер за месо.
Tefal, ставам се што треба, вклучувам тајмер и си бркам друга работа. Максимално го користам веќе една година.
Како беше со домашните кашички, таа што утрово ја спремав ( од подварени круша и морков + свежа банана) ја собрав во тегличе и ставив во фрижидер, смее да се користи уште утре или да фрлам?
Мајки кога почнаа вашите да џваќаат ? ние сме за една недела годинка, и сеуште не знае да џваќа.. Му давам да проба ама има одбивност кон храна нит да земе нит ништо, бутка. Знае само бисквити од дм и смоки да џваќа, ништо друго.. Како да го научам?
Седни го и пред него на масичката постави парчиња храна. Банана, домат, мека кајсија или слива како за почеток. Ќе се пружа сам да проба. И немој да паничиш ако почне да се дави, само треба на време да реагираш да му го извадиш од уста.
Гледам црни точки низ палентата, отворена ми е кратко време, не знам испиено ли е, не мрдаат, да ја фрлам?
Majki pak jas dosadna sum kako komarec ama aj ke me istrpite uste malku, kupiv takov oriz vo prav, eve na 20 min pustiv 35gr spanakj, 1 morkov i 30gr domat da se varat, na kraj koga ke go prevrtam aparatot si ima voda vnatre od zelencukot shto pustil i od pareata, dali da stavam samo 2 lazici od orizot na kraj i da izblendiram ili ke pogresam? Imam i kiselo mlekce na krajot ke dodadam ama ova ne mi e bas jasno ima upatsvto pisuva 4 supeni lazici znaci okolu 20gr na 200ml tecnost ama jas ne veruvam vo aparatot da ima 200ml tecnost pa da pocnam so 2 lazici a? Shro vikate vie? Blagodaram!
Mojata si jadese toj period okolu 90-120gr zavisi koga kako, sega e 9m jade po 160-200gr isto koga kako, i da mi izede samo 90-100gr posle pola saat-saat i ja davam ja dojaduva
За да не ти е во мисла фрли ја. И не знам како ја чуваш, ама во иднина стави ја во тегла и во фрижидер и неа и друга храна за бебе што ја даваш. Ова особено од април до октомври.
Прво изблендирај го зеленчукот па додади од оризот. Прво една лажица, па ако има потреба додади уште. Мислам дека 4 се многу, би требало 2 да се доволно.
Ednas ne prasav i belja napraviv, mi se aloshi sega duri! Zemav da se napravam pametna i dodadov pola svezo chesne luk vo kashata so spanakj, morkov, domat i oriz...bukvalno vagata ne go merese vo gramovi bas taka od malo chesne polovinka, izede 150gr kasha i sega kenka, place, vika...zemav da procitam i ima shto da vidam, pisuva zadolzitelno termicki obraboten lukot nikako svez, posle tretata godina mozelo svez oti pravi teshko na meseto...da me uteshi nekoja majka deka i taa na 9m davala svezo lukce ili da se otrujam pravo da ne chekam.