Вчера и денес јадеше банана со авокадо. И буквално ја обожава. Само каката денес му е потемна, незнам како да опишам на црно дури. Дали е од јадењето?
Majki 8 meseci sme. Kolku pati nedelno da davam telesko meso i po kolku grama? I eden obrok kolku grama da bide?
Педијатарот ми рече 3-4 пати неделно месо, по 50 грама. Останатите денови жолчка, кога ќе се воведе. Ние со месо почнавме на 7, со жолчка на 8 месеци. Оброкот стандарден си е, 120-150 грама вкупно (или повеќе ако даваш).
Знаете ли да ми кажете како се замрзнува брокула. Ми донесоа домашна од бавча, па да ја користам за син ми да јаде.
Stavas voda,koga ke pocne da vrie,ja stavas brokulata 3-5min,vadis,se cedi i zamrznuvas.Normalno prethodno izmiena i iseckana na parcinja.P.S.Vidi na FB "Zdrava hrana za zdravi deca" i "Zdrava hrana za vase bebe",epten ubavi grupi,milion info,soveti,recepti,iskustva...mene epten mi se naogja.
Овесот не е без глутен? Јас кога бев на детоксикација меѓу другото од глутен ми беа дозволени овесни снегулки, само не купувај мелени, мели си ги дома во блендер, бидејќи се контаминираат од другите житарки.
Содржи глутен но во минимални проценти кои не можат да створат интолерантност и најчесто во произведена форма, односно во форма на снегулки или брашно кое го купуваме готово бидејќи се контаминира при обработката со другите житарки кои содржат глутен. Ова буквално ми е цитат од книшка една која ја добив кај хомеопатката. Затоа кај децата се воведува прво заедно со пченкарното брашно, односно палентата.
Mami,sto da vovedeme na 8+,osven kiseo mleko i zolcka? I kolku cesto moze zolcka?Mada nie nisto ne jademe ama da bliskame barem.
Na moite ovesni snegulki pisuva deka sodrzat gluten. Jas zemav od hipp. Deneska fala bogu i mesoto go prifati. Cela nedela vojna vodevme, ama deneska bez problem izel se sto mu ostaviv. Vcera vovedov oves, zadutre planiram da dadam kiselo mleko, jogurt ili pavlaka. So sto da pocnam? I sto da ocekuvam od alergiski reakcii-osip ili nesto drugo? Izvinete za dosadava, ama sto da pravam, prvo mi e
Мала помош дајте. Компир,морков и ? Со што е добра комбинација. 6 месеци сме, има пробано се што е за негова возраст.
Kompir+morkov+puter+mleko(pire) Kompir+morkov+kromid Kompir+morkov+tikvica Morkov+jabolko P.S.Odamna bese,sum zaboravilaNie denes(vcera) tocno 15m sme