Слободно давај си свежо овошје бебе да ужива,јас и лубеница дадов ептен му е по ќеиф на бебе, во тоа шмукалчето од ДМ силиконско,купи со такво и давај на бебе да ужива овошје. Моето има 7 месеци мама мали сме за 3 оброк, планирам после 8ми месец да почнам, педијатар рече се дава вечера 2 саати пред спиење. Доручек до 12 часот,ручек од 1 до 5 попладне и вечера од 5 до 7,8 часот зависикога спиете, ние во 10.30, 10.45 легнуваме
Да ве прашам, колку ладно е ок да се даде на бебе? Пример лубеницата е ладна и јас одма му давам во шмукалче на бебе, туку гледам на Инстаграм прават замрзнати коцки од овошје во модли и ги даваат на бебе да ги јаде. Не ли е малку опасно за грлцето?
Offff aj sega bidi pameten pa odluci...sega nesnam shto da napravam, od bio prodavnica kupuvam mislam deka se ok proizvodite ama shtoznam...ti majka se varis i ov9sje i zelencuk osven dinja, lubenica, avokado, banana?
Се, освен диња, лубеница, банана и авокадо. Диња и лубеница никако не сака, а баш благи му давав, ќе им помине сезона па наредна година може ќе јаде
Истоо. Ги става у уста, се врти на страна и ги плука. Ја на почетокот варев сѐ, сега скоро па ништо. Само крушите и јаболките ми се тврди (не ни се баш зрели) не ги сака свежи. Инаку грозје како да давам? Во што може да се стави?
Алергени според новиве препораки се воведувале до 7-8 месец? Јас и батко си одев по тие препораки, иако и тогаш се зборуваше дека доколку порано се запознаеле немало да имаат мака натаму. Ние во семејство немаме алергии, ама пак ми е страв да ѝ нудам. Братучедка вчера: ја на син ми од 5 месеци цело јајце ти детево со сливи и моркови на 7 месеци?! Се мислам да давам жолчка, месо телешко од 7
Blagodaram majka, ke go kupam toa shmukalceto bas da vidam ke uspee li kaj nas oti mojava nekako se pocna da pluka, da brmchi dodeka jade za da i keta kashata, da se razmackuva po lice neznam shto i stana so jadenjeto, vie ste bile pomalecki jas mislev isto sme 9 meseci, ke se educiram togas na google kako so vecerata. Blagodaram
Мојов немаше уште 7м, недела дена пред тоа дадов телешко, ова 7++ недела ќе дадам мисиркино и потоа ќе одиме со жолчката. Таман до пуни 8 ќе ги проба. Не му се плашам се додека не покаже реакција на нешто.
И ние немаме алергии фамилијарно, па ќерка ми од мачкање со белка, партал се прави на рачето. На 9 мес пробав да и ја воведам. Телешко секако е од 7 мес, за белка јас би почекала.
Дали до 8 месеци точно е границата за да понатака немаат мака не знам, ама раното воведување да. Може малце јајце, немој цело да го изеде многу му е. Имај си сируп, воведи од сабајле понеделнички, и ако нешто чудно појави правец доктор. Јас дадов, имаше на цело јајце реакција, кој тоа ми гарантира дека на 12 месеци нема да има. И од млеко после покажа, а немаше претходно. И тоа е сега, ерор и трајл, што да правиме. Паузираме па пробуваме пак и така. Може и телешко, ете тоа нашиве педијатри и од 6м го даваат ако се анемични бебињата во помала количина, колку тупаниче на бебе негде.
Majki denea planiram da dadam grasok na bebe, kupiv eden zamrznat nemozev da najdam svez, staviv 70gr da se vari so meso teleshko, morkov i 2 kromitcinja, e sega pocnav da citam za grasokot i pisuva da se izlupi oti bas luspite bile tie shto go dujat stomaceto i pravat problemi kaj bebe koga se jade grasok...jas neznam kako bi izlupila 50 zrnca i poveke i shto ke ostane, stvarno e taka i taka pravite i vie ili cista glupost e toa i nema shto da se lupi? Blagodaram
Не би требало да има проблем,во блендирањето може некоја лушпа да остане ќе видиш тоа е тоа немај гајле