Сабајле отварам кутијата мултигреин на хип и гледам нешто кафеавкасто, го црпнав со лажица и гледам мрда. Ларва... Знам дека може да се случи ова во пакетче ориз, брашно, житарици, и тн. ама во храната за бебето... Ми се згади животот. Ви се има десено?
Викаат преку сито или цедалка да го поминеш грашокот, ваљда останува кората внатре а месото паѓа доле, да пробаш?
Бљак. Сликај и пушти им на хипп. Не сум земала многу бебешки па да ми се потрефи, ама не ме чуди.. Во друга храна ми се десило, ма и во маркет во макарони на рафт во пакетче молци им летале... Не очекувам дека бебешките се нешто посебно пакувани или чувани. И тоа и тоа е храна. Ама за да е живо имало јајце, или не било убаво затворено и влегло. Ако не си видела ќе си имала воведено црвче . Јас ова стално си го мислам со овошјата, што ако не видам некое. Сигурно сум и дала до сега.
3-4 дена е отворено ама го чувам во затворено, суво и ладно. Грозно И мене ми се случило во друга храна, ама во бебешка не. Ма да ова ми е 2ра таква купечка земена. Најчесто во самите зрна има јајца и после во домашни услови се претвараат во ларви. Ама ова е во случај на недоволна контрола, овие бебешкиве би требало да подлежат на строги контроли. Среќа што видов пред да напраам, се згрозив. Пред некој ден во цреша најдпв црвче Проверувам темелно ја хахаха ама некад ќе се деси. Ако, нека кркаат протеини
Ke probam sledniot pat obavezno oti cel den otkako go izede kenka, ne sedi da si igra, ne zaspiva i kako ja drzam bo race milion oati ja osetiv kako prdna. Ne ja boli nesto da reces da place da se vitka ama se gleda negativna promena so deteto denes posle grashokot.
Auuuuuu seriozna si???? Epa alal da mi e!!! Uf bre ke puknam od maka, staviv celi 70gr, ne broev zrna ama imase preku 30-50 sigurno...epa da prasham ke me napravat pak nenormalna deka vo zrna meram, da ne prasam ete belja pravam neznam stvarno i jas kako da postapam kaj da se educiram.
Секогаш кога воведуваш нова намирница се става малку, чисто да видиш како ќе го прифати бебе и недај боже дали ќе има алергија од тоа. Ако е се во ред после 3 дена, ќе почнеш по повеќе да ставаш, е сега искрено незнам за грашок колку се става откако ќе го воведеш, уште не сум почнала со него, ама за почеток за било што ново гледај да е мала количина ради алергиска реакција. Инаку на форумов горе лево има една лупа,кликни на неа и пиши го зборот што го бараш,одма ќе ти искочат сиѕе мислења со тој збор, така полесно и побрзо ќе прочиташ искуства тука
Blagodaram majka, jas taka pravev po malku ama pa eve ja veke 9 meseci do sega nemala reakcija od nisto, si rekov ajde ke i stavam neka se najade ubavo bidejki namali so jadenjero epten, ne jade, pluka, nesaka mleko, 2 meseci ne e mrdnata so kilaza shto se vika a pregled dodeka da ni zakazat ke pomine vreme i epten sum vo panika neznam shto da pravam i shto da i davam za da se razjade pak kako porano, si rekov aj da ne e zabce ama ispadna toa ednoto probi, si se gleda ubavo
Ќе пројадат со тек на време, сите се исти, некогаш повеќе некогаш помалку,и јас се нервирам кога не јаде, некогаш не цица, ама се се тоа фази за нив нормални а за нас пивеќе бели влакна дур пораснат хехех
Симни ја бебе готвач апликацијата, имаш предобри комбинации и рецепти. Исто и на инстаграм mala_beba_veliki_gurman. За почеток со нова намирница ти кажала членката од сѐ се дава по малку. Гледам 9 месеци ти е бебето, немало реакција до сега ама тоа не значи дека не може да пројави. Не мора во зрна да броиш, или да се притресуваш за 10гр +/- ама подобро давај по помалку од што мислиш па постепено ќе зголемуваш
Да си прашам, дали некој користи пиле Тони, вика дека било природно одгледувано и погодно за бебиња. Јас го имам пробано и ептен е вкусно, ама не би знаела да кажам дали е природно или не. Некој со искуство? Или предлог каде да купам домашно пиле?
@zverkica Од некое село, некој што гледа кокошки. Јас на син ми не му давав пилешко до градинка на 2,5 години од причина што не можев да најдам домашно, а за ќерка сега имам од кај да земам, петлиња, да кукурикаме. Уште да научам да ги кубам пердувите
Замрзнав: Цреши ✔️ Сливи ,✔️ Кајсии✔️ Кажете ми, праски и нектарини дали се мрзнат, пробала ли некоја мајка? Баш им е сезона, а ние стартуваме за месец дена со воведување на цврста храна.