Се ова ми носи човек од село, каде има свој мал овоштарник и ништо не е прскано. Сливите се од црните големите,зрели, ги измив убаво,постоија во вода, ги извадов семките и на пола по неколку во кеси замрзнав.
Не знам дали овде пишува, јас ги замрзнувам некој саат на плек со мрсн хартија наредени па после во ќесичка ги ставам. Ако ми се многу меки или течни овошките ги блендирам и во зип ќесички ги замрзнувам, претходно го истискувам воздухот како со млеко кога се замрзнува на ивица.
Фала ти. Па да, сливите исцедени и исушени од водата ги замрзнав. И сега баш гледам, си се делат да можам да вадам колку ми треба. Баш убаво, ќе пробам да замрзнам нектарини и праски, тие баш најпотребни ќе ми бидат а ќе ги нема
Само ја додаваш рендана во веќе готова тарана/палента? Еве сега видов и омлет со моцарела, да испржам се заедно? И не е многу тегава така растопена? Прв пат ќе давам на бебе па милион прашања ти поставив
Се замрзнуваат и праски и нектарини. Јас ги мрзнев лупени, сецкани на коцки во ќеси за месо. Не многу големи количини.
И јас замрзнав вака праски и кајсии. Само не знам, кога ќе вадам од фрижидер, кога да ги варам? Замрзнати , или да чекам да отпуштат?
Mene vo Remedika mi rekoa ovosjeto termicki obraboteno samo prviot mesec, posle toa svezo. Zelencukot do godina. Jas vaka planiram megutoa gledam po forumov deka nekoi obrabotuvaat i poveke od mesec, sto e pravilno odi pa sfati
Цреши,вишни , капини , малини , банана манго и авокадо свежи давам Јаболка и круша печам Праски кајсии и сливи подарувам. Вака ќе терам до годинката . Здравје , после све свежо
Jas zamrznav kajsii so ljuspa, denes prvpat rekov da izvadam ama prvo gi odmrznav pa planirav da gi obaram, ama sum ja utnala rabotava Ako gi stavam direkt vo vrela voda, ljuspata ke padne sama?