Blagodaram majka, jas mislev edinstvena sum shto ne uspeva, koga citam vo temata meni do 1 godina site kasha vakva kasha takva kasha so ova kasha so ona si rekov pa dobro bre jas 9 meseci kasha nemam dadeno osven shto stavam 2 lazici na kraj koga varam ovosje...ama toa e so minimalno vodicka a mnoogu ovosje i ete probav ama samo da mi ja videvte...stojam na kraj vaka ja gledam i shta reci a ne zaplakati.
Ама мојот "проблем" е различен од твојот. Јас мерам до грам оти мојот е ко глисти да има во стомак. Он би и 300 гр да изеде. На почетокот ми рекоа -колку сака толку . Па му давав една чиниичка полна . Коа земав да имзерам после 3-4 дена гледам 250 гр . Лелееее коа ме фати паника ....да не сум му го проширила желудничето . И затоа сега мерам до грам!! Денес му направив не толку вкусен доручек . Само палента и модра слива. Не бре! Си јаде он проблем нема . Па ме фати жал оти му е таков сиромашен појадокот и земав му додадов и боровинки и малку бананка
Hahahahahahahahaaha e se smeam na glas....seriozno on 250gr si ja lapna bez oko da mu trepne? Mashala decko majkin neka mu e na zdravje krv da mu se stori, mojava na pocetokot si jadese po 150-180 bez problem sega kako nikna zabceto ne bre ona me gleda vo oci i pluka i gajle nema a jas zivcite gi iskinav, ke vidime shto ke me ogree kaj pedijatarot pa ke pisham dali sum se dzabe zamlatuvala ili stvarno imalo pricina
Ехе и те како си ја лапкаше таа количина тие денови. Ама нема веќе. Сега е ограничен е на макс 150 гр. Да изгураме 7ми месец па ќе му зголемам малку. Многу сум оптеретена и јас со килажата. По трипати на ден го мерам . Мм лом ме прави ,па морам кришум да се мериме. Нема забче моето.
Vasheto si jade dobro bi trebalo da e taman ama nashava manekenka ne mrda, jas se meram prvo sama pa so nea po race, i tamu dobro gi sreduvam bateriite pa go teram i nego sam pa so nea za da potvrdam deka e tocno hahahah...
Исто !! Мм вели : А да запишеш по колку кг имаме секој одделно па да ги собереш и да се качиме тројцата на вагата да видиме исто ли ќе е со збирот од нашите кг Не може да се качиме сите , инаку ќе го правам и тоа Аааа и за друго ме зеза Вели: не се секираш оти секој ден одиш у плус пола кг, на детето му бери гајле дал качило појќе од 20 гр
Па не знам дали се кисели, од оние ситните што се, јас не јадам овошје и затоа не знам многу за него. Само модра слива даваш?
Да, само црна слива . Тие ситните обично се кисели. Има и блачки де , ама не би дала на бебе, мене ми се тешки коа ги јадам
Jas malku poinaku pravam imam instant melen oriz I palenta od hip I na upatstvo za kasa so voda ovosna 100 ml voda 3 supeni lazici od oriz Ili palenta zavisi sto pravis ja zagrevam vodata I posle isturam vo podalboo sad kaj sto prethodno sun dodala zitarka I e gusto posle stavam od ovosje sto planiram I so racen blender blendiram.Ne mu pravam mlecni Kasi oti mi davam AD I Sakam da mu namalm mleko I kasite gi teram so voda I zitarki I ovosje svezo mu davam.A xlzelencuk koga pravam samo zelencuk so malko voda sto e vareno zitarka ne dodavam.Moeto e 6+ I so kilaza e poveke od potrebno
прво прашање, дали може да дадам капини и бамји, 8 месеци сме? второ, домат со што да искомбинирам за прв пат? јадеме само блендирано... во обид сме за барем пасирано ама слабо ни оди не сака ништо да голта ... само ја врти низ уста храната
Можеш. Патлиџанот со месо има ц вит таман за железото. За џвакањето вежбајте со резистентна храна во вид на стапче, еве види ја статијава. https://solidstarts.com/why-we-love-resistive-sticks-of-foods-for-babies-starting-solids/ пченка таманиме периодов.
Hahahah me iznasmea zdravo, ne ni teknalo uste za trojcata da se kacime pa da imame trojna potvrda deka e tocno hahahahah, a za nasheto kacuvanje ic ne spomnuvaj, sum stanala ,, bolje preskociti nego zaobikoliti,, hahahah
Денес прв пат дадов малку кисело млеко со палента за проба, кога се скисели бебе и почна гег рефлекс за повраќање да добива, две лажички му дадов абе црева му се превртеа. После овошна палента му дадов и цела си ја изеде со сласт. Кажете како да го воведам киселово млеко за да го прифати, гледам најчеста комбинација е со палента и претпоставувам вашите бебиња ја обожаваат?
Па не баш, мојата не сака да смисли кисело млеко во ништо освен со овошје. И така ко овошен јогурт си го јаде