Кога воведовте црн патлиџан? Нашите рано ги насадивме, не знам до кога би имале , па сакам да му дадам на бебе . Се плашам да не рано . 7++ сме
Е шо се смееш?! Или.. си викаш - ваа ж'чка даде па сеа за модар прашува Варен,печен ..како се дава? Ти кога даде и со што?
Жено не се плаши, сѐ можеш да даваш. Ја дадов на околу 9 м, тогаш првпат ги начекав. Му направив кцано пинџурче за првпат. Само во пинџурче му го давам или во турли тава, онака ни ја не го јадам. Ако знаеш некој рецепт кажувај.
Јас со полни 7м, во палента ставив 1/8. Три дена пауза па пак 1/8. И све така , утре ќе давам 1/4 . Можеш и со ориз, кисело млеко и блитва/спанаќ пример
Дали приметувате разлика во столицата на бебе кога ќе почне со каши? Ние сме 4++ почнавме од саботата со каши. До Сега беше ок денес се искака малку и тврдо, не се мачеше да кака, секогаш кога кака се напне еднаш два пати и сега така ама не знам дали е ок да е тврдо
Да, откако почнавме со каши наместо 4 пати кака еднаш во ден и тоа суво. Давам и пробиотик и вода пие и сливи јаде и пак суво кака. Не знам како да го решам ова, педијатар ми рече 2м му треба да се навикне ама ете ова нашево си трае.
И моето кака сувко, само батат кога давам е помеко и не се мачи многу. Не му давам ориз бел, само интегрален, малку компирче, повеќе давам тиквичка во секое јадење, тиква почнав да ставам, пробајте со повеќе водичка кога јадат. Јас ставам малку сок од јаболко на Хип и вода многу и така ми пие поголема количина, и банана само со дамки да биде
Majki I jas da si Pisam makava ovde 6++ sme fativme kovid pred toa zelencukovi Kasi ne gi sakase mnogu ama ovosni jadese sega ni niv dve tri lazicki I place ama zatoa AD I po 900 ml pie sega oti Kasi nejade.temperatura pomina uste Ina sekrer od nos neznam dali ja Maci grlceto pa nejade Kasi a vo smukalce ako I se stavi ovosje go cica.Strav mi e da ne se zdebeli mnogu samo na mleko racinjata I nozinjata I se naduvani ko miselince maskota I se. Pisav I vi druga tema kaj nekoi majkite mi rekoa duri dve nedeli I'm trebalo da se stabikizirat. Neznam sto da pravam kako da go vratam na Kasi meso ke treba da probuvame veke nice kako da sme pak na pocetok.
Мама и моето постковид уште не јаде. По цел ден само на млеко е, едвај во денот оброк или два, и тоа половични. А поголемо е од твоето. Нормално, е, ќе се оправат.
Да, да. Мојата не какаше редовно, и скоро секогаш беше со плачки. Од кога почнавме со цврста храна си кака нормално, без напнување. Почнавме на 4++, а дури после 6ти месец престана да кака тврдо
Ја не знам на ова мое бебе кај да му сместам вечера. Има денови кај што има простор и успевам да му дадам, пример: -10 саат се буди -10ипол доручек -од 12ипол до 2ипол прва дремка -во 2ипол 200мл ад -во 4ипол ручек -од 5 до 7/7ипол втора дремка -8 саат вечера -10ипол 200мл ад и на спиење -во 5/6/7 сабајле се буди за млеко, пие 200мл и продолжува да спие Е сеа има многу денови кај што знае првата дремка да ја помести пола саат/саат или втората да заспие порано и фактички ручек јаде во 6/7. И немам време за вечера. Или се чувствувам како нон стоп да му бутам храна и млеко. Или не е страшно ако нема 3 оброци секој ден, чим си јаде другово и пие доволно ад? 10 месеци е иначе.
Да не ме сфатиш погрешно мама, ама мојов заспива 9 30 станува 7 30, нели спие до касно, да го будиш порано и да поместите за 1ч.
И ја ќе ти речев да го будиш порано. Моето па нема простор за доручек. Кога станува во 10 нема шанси во 10 30 да го намолам да доручкува, туку во 12... Затоа почна да станува во 7 или најкасно до 8 и има време за сѐ.
јас и давав скоки на лино, не дека јаде кој знае колку, интересно и е се учи да џвака и давам смока 20 минути тишина, збориме за 5 смоки во денот толку јаде, според мене можеш слободно да дадеш па дури и биквитче има за бебиња без шеќери
Да го будам порано за да има време да вметнам вечера? Или може нешто лошо да му биде што спие 12 саати?