Има ли некој што детето му јаде ладни каши, почна да не ми ги сака штотуку направени топли, ги сака ладни. Нема заби на повидок.
Моево од кога почнавме со дохрана јаде само ладни каши…реткоооо многу да изеде на собна температура…а топли никогаш
Да ја чувам во фрижидер…не треба многу колку да олади, 15тина минути…за ручек претежно готвам еднаш неделно и пастеризирам па чувам во фрижидер…може да е само фаза, пример сега сака ладни па ќе се премисли, јаде моево некогаш и на собна температура ама топли никогаш…си се навикнав на тоа и планирам однапред
Ние сме скоро па 1м, здравје само да стигнеме до оваа фаза за хранс, но денес читав па сакав да прашам дали е во ред да купам, средам и замрзнам некои овошки???
Јас веќе наполнив пола замрзнувач со сливи, праски , кајсии , капини , вишни, смокви, пиперки , домати. Ќе ставам и зеленчуци пошто имаме многу, домашни. Можеш скоро све да замрзнеш. Некои мора да се баланшираат, некои свежи се замрзнуваат. Долга е зимата
Јас сум правела овошен јогурт , ставам овес и овошје сега посебно убаво е со праски и вишнички го освежува
А не ти е полесно оти ладни ги сака ?! Ќе ја направиш пола саат порано и ќе си се лади во покриен сад. Јас па мака имам што мојов жешки ги сака. Ако се изладат со муртење ги јаде. И баш ми е проблем. Обично до минута е точен во станувањето од спиење пред ручек , но ако случајно се разбуди поранко тоа е вриштење за јадење. Па давам врела ,гребам од страните, дувам, изигравам кловн ..дур се залади
Да да , слободно и тоа можеш. Ќе ставам и јас , само да дозреат. Јас буквално све ќе ставам , освен јаболко ,и нели банана и авокадо Не И круши ќе ставам
Кај нас лани јаболките ја поминаа цела зима во подрум, откако почна да јаде сѐ домашни му давам. Е сега зависи и од сортата. Јас сакав да ве прашам дуњи како давате и тие дали се мрзнат? Или како компот нешто да ги направам?
Дуњи сум замрзнувала изрендани , па фино исушени на хартија и во ќесе со истиснат вакум. Вака и тиквичка мрзнам. Не сум дала, ама коа ќе дадам обарена ќе ја давам со спелта на пример. И со овес и банана. Читав дека таа комбинација е баш избалансирана
Mami zelenckukot ko varam a ovosje osven jabolko sto go pecam drugo e sve svezo I izlupeno.Vie kako davate ? Ovosjeto obicno so zitarka I dodavam svezo I go blendiram. Ama deteto mi ima stolica so sekret I po 8 pati dnevno 6+ sme I se zamisliv da ne utnav nekade so svezo ovosje pa mi se pojavi na koprokultura salmonella?