Здраво сакам да прашам како го припремате мелениот ориз на холе, денес планирам прв пат да пробаме, на упатството пишува со млеко ние сме на доење па незнам како да го спремам и со што го комбинирате, уште малку полниме 6
Каков мултикукер користите и како се користи ако може да ме просветлите, за какви јадења Или пак експрес лонец да земам за мевце да варам, претежно за тоа ми треба.
Jas kupiv takov instant oriz, go varam zelencukot, mevceto vo aparat na parea i koga ke go prevrtam sadot si ima vodicka vnatre od pareata i od zelencukot shto pustil, go blendiram toa, otvaram, stavam 1-2 lazici od orizot, pak malku blendiram i tolku e. Mislam deka nemora so mleko, jas nikogas so mleko ne go davam sekogas so zelencukot i mesoto.
Го правам со вода а може да се комбинира и со овошје и зеленчук во зависност што имате воведено Пола филџан топла вода и 2-3 лажици од оризот до посакуваната густина и после во блендер заедно со другите работи
@Passionfruit исто вака, само не го ставам во блендер туку го додавам со претходно изблендирано овошје\зеленчук
Јас прв пат варев телешко во обично тенџере и му требаа 4ч, утредента одма купив експрес, го искористив за мисиркино. И плус за нас сега си го користам, многу практична работа.
Млечните се воведуваат посебно или една воведена значи за сите? Мислам на јогурт, кисело млеко, моцарела.
Од Штип од локал продавница, некој турски, 5л, за 990 го зедов, ефтин ми се виде, дуполо дно има и дупли ѕидови.