Не давам јас ориз често , и тој што го давам е од тој инстантот . Оризот е едино нешто што не ми го сака бебе. Може и булгур на 8+? Претпоставувам овој е ок за бебе
Кус кус и булгур се дел од зрното на пченица, така да можи на 8+. Можи со се да се комбинира. Мене конкретно ми е замена за тестенини, давам со урда и путер или во супа просо или кус кус. И со месо и зеленчук можи.
Majki osven jabolko krusa banana praska kompir oriz spanak brokula morkov karfiol biskvita tikva tikvicka sto davatee primer pavlaka nesto drugo sto da i napravam na malata na 10 pravi 7 meseci dali mozam da dadam pavlaka lepcee napisete imam dadeno misirkino ii govedsko ama samo vo kupecki kasicki so nekoi drugi zelencuci. Ne gi sakam kupeckite kasicki sakam da pravam doma svezii samo nemam vejke idei poz
Недела дена како пробуваме, ако може да се каже, вкусови. Почнав со овошје. Неколку вида имам дадено по два дена давав. Ама бебко ме загрижува. Кога пробува една две лажички па не сака, кога повеќе а на пример денес се задави до тој степен што 5 мин може не можеше да голтне. Беше полн со лиги, шлајмови, не знам. Не покажува интерес за храна, само на цице да си дреме. Почнав да паничам јас, иако знам дека е почеток. Како реагирале вашите дечки, 5+ е бебко.
Како ги спремате кус кус и булгур? Не сум и дала до сега еве и јас да почнам да давам на место ориз бидејќи често давам ориз.
Мајка воведи си житарки овес киноа просо амарант гриз спелта и тие работи со овошје за појадок а за ручек ако даваш зеленчук со месо Може и палента да даваш со зеленчук за сега па после кога ќе воведеш млечни ќе комбинираш со нив Инаку млечните се после 7
Па мајка ми сега ми вели ќе го вариш подолго од оризот многу време му треба А сразмер нешто на вода? Или ако е повеќе секако вишокот се цеди. Фала ти
Стави еден прст вода над зрната. Исцеди ако треба. А можеш исто да го додадеш и кога го вариш зеленчукот, 10-15мин пред крај.
Риба пастрмка дали може да се замрзнува и како? @Emy867 мислам ти вадеше скринови од некоја Хрватска група. Ако не ти е тешко ѕирни што велат за рибата
Мами прочитајте и за кашите од ДМ што се тргаат од употреба да не ги купувате, како тргна работава, ништо веќе не е безбедно за бебињата https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbo...ovuceni-djecja-kasa-i-sok-od-jabuke/220831116
@Bubce38 јас ја сечев на три дела и сите посебно во кеса. Пастрмка со нормална големина од 150 гр.отприлика. Потоа ја варев со зеленчук.
Мајки едно прашање... воведовме несолена изварка,грчки јогурт и кравјо млеко само во кашички,ад сеуште пие и ќе пие до годината. Е сега прашањето ми е дали само кравјото млеко не дава да се абспрбира железото во крвта или било кои млечен производ. Да речеме комбинација грчки јогурт со аронија или со блитва,спанаќ.
Смоква алерген ли е? Не сум и дала уште а купив денес едни убави. После нафрлувањето нејзино, почнав се претпазливо да давам .
И јас пред да наполни 8м дадов. И мојата е склона кон алергии, па колку што читав дека алергијата на смоква е многу ретка и најчесто можи да се јави кај тие што се алергични на полен.