Во што им нудите вода кога се почнува со храна, му понудив во шише, не сакаше ни да го стави во уста. Дали чаша со меко клунче ке подобра варијанта?
Јас дадов од обична чаша.Шише никогаш не искористивме.Обична пластична чаша.Сега веќе и од стаклена знае да пие.
Од кога почна од чаша? Моево од шише пие, страв ми е од чаша да не се засркне. Има некоја техника како да пробам од чашка да му дадам? @joy1
од 4 и пол месеци.Од како почна да заседнува.Нема никаква техника ни филозофија.Чашата до уста и сам ке учи рефлекси на повлекување и голтање.На почеток ке се накапи нормално,со тек на време ке се испраксира.Мојта и сок и чај све од чаша пие.
ммм пробај. И мојава пие само од чаша. Цело богатство дадовме за какви не чаши и шишиња ама она си сака една обична чаша. Сега гледам и се погоди и шише со цуцла ама како спортски шишиња што се.
Шише, некапечка на нук, со силиконски цевче, од се се научи да пие. На почеток не сакаше, ама секој ден нудев, сеа си пие без пепблем од се.
Вежбајте со јогурт да се учи да пие од отворена чаша. Погусто е и поспоро тече. Ќе ја наполниш скоро до горе, за да не мора да ја дига цела.
Не сум дала јогурт. Со каков да почнам? Или може од грчкиот јогурт да направам течен со додавање малку водичка?
Со било кој го користите. Јас давам Бучен Козјак, но покисел е тој и може да не го прифати бебе. Не експериментирај со грчки јогурт, дај тоа што имате дома.
Давај. За пиењето и јас би ти рекла прво со јогурт да пробаш во чаша. Додека е уште топло изнеси го на тераса или во двор, соблечи бебе по памперс или по маиче и нека се шљака. Денес со јогурт, утре со вода, секој ден вежбајте и ќе се научи. Има во аптеките многу лесни детски чашки, и сам ќе почне да пие од нив за месец два. Моето па не може да се научи од цевче да пие.
Па нели се со шеќер кој белото? Јас не прашувам педијатри која бисквита , кои смоки или кој путер да го дадам пример . Они кој знае дал за плазма знаат , знам што ќе ми речат Петит бискоти , Стоби флипс и кристал маргарин Така е зборот де , постариве генерации доктори ми се чудат и за житаркиве. Еве мм никако да сконта што е киноа, амарант , булгур... Се отепува од чудење
Ooo, iskrena da bidam ne vidov dali imaat seker, mene mi gi spomna na poslednata kontrola pa slepo gi zemav, bas ke vidam.
Lo bello едните што се само житарици мислам се со шеќер и се толку благи ни јас не можам да ги јадам. Среќа па ај реков ја да пробам па да му дадам на бебе, ќе се засркнев и после гледам шеќер во составот. Ама на другиве во состав не пишува дека има додатен шеќер, али не сум ги пробала.
Овес е безглутенска житарка. Глутен можеш со пченица, најчесто во форма на гриз, спелта, јачмен, 'рж.