Истото си помислив, пошто јас не јадам чисто јајце, ми смета на желудникот, а од тестенини и пецива со јајце немам гајле. Затоа сепак ќе си го воведам кога ќе дојде ред со претпазливост. P. S. Што ќе му мислиш рецепти со бисквити, здроби му бисквити со млеко за доручек или вечера (кај е смајлито што му течат лиги)
Majki help pomegu rucek i vecera cicaat/ili ad bebinjata? Znaci ne znam sto e so malava, ama ne saka mleko i ne saka, eve skoro 4h otkako e rucana. Ne znam vaka koga vecera da i dadam.
7 ipol meseci e. Pomegu dorucek i rucek cica ama pomegu rucek i vecera jok, ili epten malku so molenje. Ona nikogas ne bese nekoj cicac, cesto imala ‘strajk’ vo cicanje. Primetiv deka meso koga i davam pa apla ne saka, ne znam dali ja drzi poveke.
Мамички вака да ве прашам поискусни сте од мене, по препорака на педијатар другата недела треба да почнеме со воведување на кашички 4 месеци сме, ми спомна прво јаболче, круша, банана, авокадо, а од зеленчук, брокула, морковче, тиквичка, е сега сакав да прашам дали може компирче и какво, овој обичен или батат и дали може оривче обично бело и тиква или рано е за ориз и тиква
Па околу 200 грама обично, ми личи дека толку му е таман. Не знам кога се накачува грамажа, страв ми е да не го прејадувам
прво и дадов една 4тина, нареден пат една половина, па цела. него мене ме интересира како воведувате белка????
Јас знам белка се мачка на подлактица прво, па после се дава за јадење. Ние само до чекорот со мачкање стигнавме, јави реакција .
Мајки кои житарки може на бебе од 7м? Се мислам овесни снегулки дали да воведам? И знам дека е индивидуално ама по колку вода ви пијат бебуши што се на доење на 7м? Или ако знаете колку е препорачано споделете инфо. Фала
Просо, киноа, овес, амарант, спелта, палента, гриз, ориз... Вода некаде прочитав до 120мл макс. Мојот на 8.5 м пие до 120
Od kolku meseci vovedovte kasicki? Dali imate nekoja tabela po koja se vodite? Kako prigotvuvate? Se me interesira