Доматот свеж. Или чери му давам, цели ги јаде или на половинки, или резанки. Лушпата сам си ја плука, не му ги лупам јас. Инаку можеш и само жолчка да ставаш во било кој рецепт, не мора да е цело јајце.
Јас пак со моите прашања, бидејќи треба да почнеме со кашички за некој ден, прво јаболче па банана, сакав да прашам, кога се воведува трета намирница пример морковче, треба да ја давам чисто само морковче или може да ја измешан со веќе пробаните намирци?
Можеш чисто, а можеш и да мешаш со веќе воведено. Само да не се две нови намирници, за во случај ако се појави алергија да знаеш од што е.
Samo da spodelam deka chicco 4 vo 1 food maker e tooooooop! Go imav avent 4 vo 1 i nema sporedba, mnogu pocist, polesno se mie, plastikata e top, ne se farba so boja, mnogu brgu gi vari zelencucite i mesoto na parea i prosto sum pre pre presrekna! Ako nekoja majka se misli koj da go kupi ili nesaka poveke da vari vo tendzerce toplo go preporacuvam ako go ima vo Makedonija
може прашањево не е за во оваа тема, ако не е преместете го... имено, ми треба помош околу организирање на оброците, бебе е 9 месеци, имавме фатено ваков ред - во 9 доручек (најчесто овошје со житарка) , во 3- ручек (зеленчук со месо) и во 8-9 вечера ( најчесто инстант некоја каша) во меѓувреме цицаше кога сака и знаев биксвитче, овошје да и дадам нешто да грицка, е сега како тргна во градинка, таму доручкува во 8 ипол, руча во 11 ипол, ја зимам околу 12 и нешто и буквално сега не знам кога и што да и дадам за јадење ???? од понеделник, ја сум на работа нема ни цицање кога сака, маж ми ќе ја зима накај 2, ја се прибирам накај 6, секој совет ми е добредојден, кога да и даде јадење, исто така, користиме и ад пие кога не сум дома и тоа е во игра може млеко да и направи... хаос во глава
Урма може на 8+++ или да си почекам ?! И за боранија ме интересира од кога може . Грашок дадов , за грдата боранија сеуште не сум се "осудила" да ја дадам
Мислам дека можеш боранија, во листата што јас ја имам ја пишува од 6 до 8 месеци и еве јас дадов пред два дена, а денес полниме седум.