Мајка истиот проблем го имавме којшто траеше 4м. Вода си пиеше и повеќе од препорачаното, давав плус и пробиотик и секој ден сливи и круши и пак какаше секој ден но премногу тврдо, спас најдовме во амарантот. Од него кака нормална конзистенција. Давав 2 пати неделно.
Амарант еднаш и имам дадено досега и забележав дека како да не и беше сварен воопшто. Го киснев од вечерта, долго време го варев, потоа го блендирав со јаболко и кога се покака забележав амарантот останал цел Дали и вас така ви се има случено? Ќе пробам повторно ќе и дадам, можеби и нас тоа ќе ни помогне, фала
Од зегин земав органски. Го киснам одвечер и варам сабајле 45мин Инаку во ДМ имало експандиран што се одма става во каши, следен пат планирам таков да земам
Јас па си мислев тежок е за варење и не давам некое време А дали знаеш во еден ден дали смее да се дадат две различни житарки? Пример за доручек амарант и некое овошје, а за ручек ориз, пченка или просо пример со зеленчук ( или со месо кога ќе воведеме ) ?
Можеш на секој оброк житарка и може различна. Ориз, компир, морков прават запек. Јас ги избегнувам. Морков малку ставам во некои јадења, а ориз уште не сум ни дала скоро 10м е, ни ние не го јадеме многу.
Супер, бидејќи претежно ги јади житарките па не знаев си реков да не претерам ако дадам два пати денот. Фала
Majka a kolku proso/kinoa od prilika? I jas utre da dadam ako ne konecno posle 11 meseci mi stojat kupeni 4 meseci od lustinstrav deka nema da znam da gi napravam ete taka stojat. I kolku vreme se varat vo kolku voda? Blagodaram
А телешко месо колку грама сте давале во еден оброк? Сакам наскоро и тоа да воведам, или по две недели ( на 8 месеци ) или недела пред тоа, па за таа возраст како за почеток колку да давам?
Јас ставам 2 супени лажици и вода околу 2 браво филџани . Варам 20тина мин , ќе пробаш , треба да е меко , се познава дал е сварено . Ако ми остане вишок водичка ја цедам. Свареното просо/киноа го мерам на вага и ставам околу 70 гр .моето јаде 200 гр оброк , тоа значи дека 130 гр додавам овошје и пасирам све заедно. Рачунај една третина од оброкот треба да е житарка , рестото овошје. Од неќни почнав да ги киснам, два часа пред варење
Мамички, мисиркино од каде купувате? Од маркет или? Во нашиот град има Кит-Го, Тинекс, Кам, Стокомак, Кипер, Зендолино и Пакет Маркет... Па дали во некој од овие маркети сте купиле, за да знам каде да барам? Благодарам