Бебе 5 месеци, почнавме со вкусови меѓутоа не отвара уста да јаде. Делуваше многу заинтересирано ама ете.. Некој совет да споделите? Тоа што ќе и го бутнам некако со лажичка го јаде, не плука, си го вртка низ уста и си голта. Дали можеби дека и расте второ запче прави вака?
Зачлени се во хрватската група, domace kasice za bebe. Тука ја прочитав, многу ми помогна. Иако таму се водат за воведување над 6м, сепак се наоѓаат убави совети, многу статии има, убава табела. Ѕирни си
Почнавме со вкусови, сакам да му дадам ориз. Предлог? Обичен или од овие пакованите од хип, холе...? 5 месеци е точно.
Печам, во хартија за печење, па после во алуминиумска затворам. А не знам дали може и во оние ќеси за пилиња. Зачини не ставам пошто и јас така само јадам лосос со лимун. Инаку можеш одозгора рендано морковче, кромид, лук, магдонос, за да даде вкус. Како што си спремате за вас, само без сол и да не е пржена. Па после зависи како се раните блендирано или парчиња, така ќе ја сервираш.
Pcenica od kolku meseci dadovte nie sme 7+ , isto me zbunivte za telesko jas i dadov denes da prv pat a citam deka davaat od 8 meseci?
Blagodaram majka, denes ne stignav ama utre ke se potrudam da napravam, dobro shto te prasav oti jas ke aknev fildzan proso i 3 fildzani voda hahahha, ova so 2 lazici nekako ni na kraj pamet ne mi pagjase.
Филџан просо?! Па коа ќе го ставаше сварено на вага и коа ќе видеше пола кило дека е само просото , усфет ќе фатеше И две лажици се многу , ама ќе си го мериш сварено. Ти барем си другарка со вагата. Вишокот мама ќе го лапне
Мајки , нели имаше една табела за оброците , т.е по колку треба да јадат бебињата на еден оброк по месеци . Ако може да ја сподели некоја Тенкс
Zdravo dali mozi da dadam od ovie snegulki cudno mi e deka pisi integralni se raboti za bebe 7 meseci
Se potopuvaat vo voda topla da postojat poveke vreme i dali mozi so add da se napravat i so sto mozam da gi kombiniram dali mozam so sekakov vid ovosje
Со АД не сум ги правела, иако моите двете се на АД. Ама сигурно можеш. Обично ги потопувам во врела вода да стојат или ги варам кратко да омекнат. Со било кое овошје можеш да ги мешаш.
И јас за истово ќе прашував. И за палента дали баш онаа палента ние што ја јадеме или гледам има од хип каша од пченка? Вчера прв пат му дадов компир, ептен се намршти и не ни отвараше уста
Јас прво зедов од дм органска, многу беше крупна, сеа си користам на дивела, ситна е. За нас користам поефтина. Компирот мајка гледај да е уште топол, јас му додавам вода за да е покашест, така го задсвува.
Da, so toa sto prvo se blansiraat kratko pa posle se zamrznuvaat. Mozes da vidis na Instagram kaj ‘mala beba veliki gurman’ vo freeze facts, ima ubavo objasneto kako se zamrznuvaat namirnici.