Дури видов дека брокулата и карфиолот прво се бланшираат па се ставаат во замрнувач, свекрва ми убаво ги измила со сода бикарбона и ги замрзнала, а баш сакав да му дадам карфиол. Сте дале такви на бебе, или да не ризикувам?
Да,јас на првото ама никогаш не му бланширав ништо пред да замрзнам.Брокула,карфиол,сшанаќ,блитва,тиквица,овошје.Слободно давај му
Тој период дадов. Јогурт обично ставам во овошни каши. Кисело млеко со банана и палента, и отпосле и жолчка. Павлака после годинка мислам. Урда не сум дала оти јас не јадам и не знам каква.
@DejziSk @zverkica пробајте од ова, многу низок процент на сол содржи Брашно од хељда, освен за палачинки за што можам да го искористам?
Гриз со вода или АД го правите? До сега земав на Хип и со вода го правев ама сакам од тој бебе гриз плавиот да му направам
Majki davate li spanak/blitva od pazar? Koga vikam pazar mislam prskani. Deka neli sekade vikaat netretirani tie da bidat, tretirani posle godina, ama ne sum uspeala da najdam do sega takvi…
Ако не земаш од маркет, ако се од пазар обавезно во сода бикарбона да постојат, па миеш, или потоа бланшираш ако замрзнува. Јас давам блитва од пазар, спанаќ досега дадов замрзнат, ама гледам го нема, па ќе земам или бебе или од пазар.
Здраво спанаќ од кога воведувавте ние сме 7+ дали го комбинирате со кисело млеко, и каков давате оној од пазар свеж или бејби спанаќ?
Јас користам бејби спањак, со ориз и грчки јогурт/павлака бидејќи не јаде кисело млеко детево. Околу 8ми месец дадов, ама не мислам дека е тоа правило, тогаш ми дојде на ред
Децава што ви јадат три оброка колку млеко ви пијат? И уште нешто ме буни. Нели во текот на денот треба да внесат 1/3 житарки, повеќе зеленчук од овошје. Како кога за вечера и доручек даваме овошје? Или ноќните ви се претежно млечни?