Го кркнав јас.се потсетив порано како се хранев. Не дека сега се хранам нездраво сега, туку немам време и како да јадам кога моја цуца не јаде.
Свинско месо дал некој после година? Сакам плешка да печам викендов, па се мислам дали да и дадам да проба, зашто некако ми нема бегање од свинско идат празници
Јас на ќерка ми и дадов после година.од ко и дадов свинско почна да ми го одбива телешкото еве и ден денес 3ипол год.Манџата со свинско ја правиме
Бебе има 6++ месеци. Почнавме со пробување вкусови на полни 5. Можам да кажам дека иако не мерам, јаде мала тегличка +/- оброк. Е сега, дали можам да воведам: пиперка зелена/црвена беби спанаќ телешко месо цреши/вишни И што уште можам да дадам? Со големиот скроз заборавив како воведував, ама и различно се воведуваа намирниците.
Можеби некој ти одговорил јас давам козјо сирење ама го киснам цела ноќ парче сирење, сабајле мијам пак со вода и рендам со палента или тарана. За урда не знам.
Сето ова сум го дала уште од 7м. Црешите и вишните можда и некој ден пред 7ми. Пиперки само ако имаш домашни можеш накај 7ми. Со дохрана почнав пред полни 5м
Мајки, совет за старт со млечни производи? Од која фирма сирење, јогурт, кисело млеко, павлака, урда?
Најпрво дадов грчки јогурт со 10%мм,па јогурт на бучен козјак, дека таков јадеме, кисело млеко битолско и на трница, путер президент, друго не сум дала.
Мајки што се на доење и што убаво ви напредуваат бебињата кога почнавте со вкусови? Моето е 5 месеци и 3 дена и се мислам кога да почнам. Дајте некој совет дали да почнуваме сега на 5 и пол месеци.
Моето не е на доење ама ќе те советувам да почниш.И првото и второто ми беа на ад,со првото почнав на 4м на 5 веќе имаше оброк и супер ја прифати дохраната.Со второво ај реков покасно иако педијатарот ми рече пак на 4 сега еве го ќе прави 6м и уште нема асален оброк.Тоа што го бендисува го јади а за другото устата неможиш да му ја отвориш.Може е секое дете различно незнам
Двете деца беа на доење и убаво напредуваа. Со двете почнав една недела пред да наполнат 6м. И двете супер прифатија. Не се брзај, нема потреба. Гледам повеќето порано почнуваат, ама на 6м не се очекува да јаде оброк. Јас со првото давав три дена ист вкус, па три дена пауза, со второто единствено што сменав беше два дена нов вкус, па еден ден пауза, ај реков да не влечам толку многу со вкусови, ама па ете со првото порано воведов оброк, јадеше многу повеќе количински. Така да зависи од детето за тоа како ќе прифати не од тоа кога ќе почниш.
На 6 месеци. До 6 месеци не се препорачува дохрана освен млеко или ако нема некоја индикација за истото. Никогаш не и мерев оброк и давав да јаде колку сака, само со топ алергените внимавав на количина. Ни кога цица не знам колку јаде, ниту сега знам колку јаде. Некогаш каснува некогаш не. Не е дебељуца ама не е испод граница.
Јас земав во Аеродром во нивната продавница, не знам дали ја има по поголемите маркети. У продавницата знам дека е тазе секогаш, од таму и други производи земам.